baterie

Review Allview SmartCam, bec wireless si priza wireless

Review Allview SmartCam, bec wireless si priza wireless

Review Allview SmartCam, bec wireless si priza wireless, este vorba de o parte din produsele care-ti transformma casa intr-una inteligenta. Am primit de la Allview un set de 5 produse, mai exact camera inteligenta si 4 senzori/dispozitive.

Puteti citi parerile mele initiale AICI, un tutorial unitatea centrala (Allview SmartCam), gasiti AICI.

Avand in vedere ca deja am petrecut destul de mult timp in compania acestor produse, vin acum cu un review pentru o parte dintre ele, in curand vom discuta si despre restul dispozitivelor.

VEZI OFERTA ALLVIEW SMART HOME

 Allview SmartCam

 Allview SmartCam poate fi folosita in doua moduri, insa numai cu ajutorul apliicatiei Allview Smart Home, aceasta este gratuita in Google Play. Poate fi folosita ca o camera de supraveghere, dar si pe post de unitate de control pentru restul senzorilor. Conexiunea si setarea se fac o singura data, toate se conecteaza la reteaua WiFi si raman acolo pana le stergi. Nu conteaza daca nu ai aplicatia deschisa sau daca telefonul este oprit, ele functioneaza.

Review Allview SmartCam, bec wireless si priza wireless

Camera functioneaza in permanenta (vezi si zona de protectie), asigura securitatea casei dar si controlul ei. Allview SmartCam nu are baterie integrata! Poate fi si bine dar si mai putin bine, mi-ar fi placut sa aiba si un mic acumulator, macar de backup.  Iti trebuie numai o conexiune la net, (3G, 4G, WiFi) si astfel, poti interactiona cu ea de oriunde!

Review Allview SmartCam, bec wireless si priza wireless

Aplicatia are multe setari si optiuni si este impartita in mai multe zone. O categorie dedicata camerei si una dedicata accesoriilor. Fiecare dispozitiv wireless are parte si el de diverse setari, acestea devin disponibile dupa ce sunt asociate in aplicatie.

Camera filmeaza practic fara intrerupere (inclusiv pe timp de noapte), nu am gasit un buton de stop sau pauza. Este un lucru bun, filmeaza cat permite cardul de memorie. Portiunea rescrisa automat este cea mai veche. Ai acces de la distanta la toate filmarile si poti cauta rapid prin arhiva, poti face chiar si capturi de ecran dintr-o anumita zona.

Setarile camerei si configurarea optionala a unei zone de protectie:

Zona de protectie este cea pe care o alegi chiar tu. Dupa ce ai deschis optiunea respectiva, trebuie sa selectezi pe ecranul telefonului o anumita zona si apoi sa apesi ok. Poti alege totusi si un intervar orar – 24 ore, monitorizare pe timpul zilei sau un anumit interval personalizat.

Review Allview SmartCam, bec wireless si priza wireless

Ai acces oricand la informatii referitoare la capacitatea de stocare, poti formata cardul de la distanta, direct din aplicatie. In galeria de mai jos, puteti observa si setarile camerei dar si interfata cu ajutorul careia se pot cauta anumite momente dintr-o filmare. Exista posibilitatea de salvare a unei portiuni, chiar si o captura foto. In coltul din dreapta/sus, ne sunt date informatii referitoare la rata de transfer (in timp real, nu cele stocate) a imaginilor.

Este capabila sa trimita notificari, sa filmeze la mai multe rezolutii, poti alege intre SD, HD sau HD+, mentionez ca este dotata si cu microfon dar si cu difuzor. In aplicatie, exista o zona pe care daca o apesi poti vorbi si astfel, camera are si rol de interfon:

Review Allview SmartCam, bec wireless si priza wireless

Aplicatia mi s-a parut si ea stabila si completa, raspunsul este unul foarte bun. Adica, nu trebuie sa astepti mult pana sa se incarca imaginile salvate sau sa ti se faca transferul catre monitorizarea video. Tot de aici, poti asocia si senzorii de contact pentru usa. Voi testa acest aspect in recenzia dedicata pentru acesti senzori. Eventual, cei de la Allview ar mai fi putut umbla putin la descrieri si la informatiile existente in aplicatie, unele o idee mai lungi ar fi bune. Poate intr-un viitor update.

Bec Wireless Allview

Desi am observat ca poate functiona si fara aplicatie sau fara camera Allview, nu vad de ce ar fi folosit in acest mod. El este unul inteligent si menit sa fie asociat cu restul dispozitivelor. Consider ca isi dovedeste utilitatea in momentul in care esti plecat de acasa pentru mai mult timp si vrei totusi sa nu arati asta. Pe langa faptul ca poate fi programat sa porneasca si sa se opreasca intr-un anumit interval, il poti configura si manual.

Review Allview SmartCam, bec wireless si priza wireless

Astfel, poti aprinde lumina intr-o incapere cu ajutorul telefonului mobil, nu conteaza ca esti la 5000km departare. Estential este sa ai tu internet pe mobil si becul sa fie conectat acasa la reteaua  WiFi si la camera Allview.

Review Allview SmartCam, bec wireless si priza wireless

In cazul in care ai mai multe becuri asociate, poti rapid cu ajutorul aplicatiei sa-l configurezi si setezi pe cel dorit. Exista si o astfl de optiune, poti chiar si sa-i dai o denumire sau sa-l asociezi unei anumite incaperi sau zone. Se configureaza si controleaza  din interfata aplicatiei, zona dispozitive.

Priza Wireless Allview

Si priza functioneaza pe un principiu asemanator. Se conecteaza la reteaua WiFi dar si la camera, deschizi aplicatia pe telefon si o configurezi sau controlezi de la distanta.

Review Allview SmartCam, bec wireless si priza wireless

Inainte de a putea fi utilizata, va trebui sa o conectam la reteaua ZigBee asociata camerei Allview SmartCam. Introducem priza mobila in priza ;), apasam de 4 ori pe butonul de setare al camerei, apoi tot de 4 ori pe butonul de setare al prizei. Led-ul va lumina albastru si din acel moment, poate fi folosita si controlata de la distanta.

Daca ai mai multe prize wireless Allview, poti cu ajutorul aplicatiei sa o denumesti si sa o asociezi unei camere sau unei zone. Spre exemplu, eu imi controlez acvariul de la distanta (oxigen, pompe de apa, de valuri, etc.) si am numit-o Priza Acvariu din camera de zi. Desigur, poti controla de la distanta orice aparat electrocasnic sau electronic, depinde care sunt necesitatile tale.

Per total, pot spune ca sunt multumit de aceste produse si la nevoie sunt chiar utile. Sunt de o buna calitate si vin la pachet cu o aplicatie completa. AICI puteti consulta toata oferta Allview in materie de “Smart Home”. Voi reveni cu recenzii si pentru senzorii de contact dar si pentru avertizorul acustic.

Citeste si alte articole legate de Allview Smart HOME.