baterie

Xiaomi va prezenta anul acesta primul model de masina electrica

Xiaomi va prezenta anul acesta primul model de masina electrica

Xiaomi va prezenta anul acesta primul model de masina electrica si o va face in toamna. Nu mai este un zvon, chiar CEO-ul companiei (Lei Jun) anunta anul trcut ca vor intra inclusiv pe piata masinilor electrice. Posibil sa aiba acelasi succes pe care-l au cu telefoanele mobile, asta desi este vorba de alta tehnologie, alti bani la mijloc, alta piata, etc.

In 2022 vor veni si vor arata publicului prototipul si in 2024 ar urma sa-l puna in vanzare. Acum, ei au chiar un brand numit Xiaomi Automobile Co.Ltd ce are un capital de 1.57 miliarde USD și mai mult de 500 de angajați. Planurile lor merg mai departe si includ inclusiv construirea unei fabrici pentru productia de masini electrice cu o capacitate de 300.000 de autoturisme electrice pe an.

Xiaomi va prezenta anul acesta primul model de masina electrica

Lei Jun a precizat pe Weibo (retea de socializare populara in China) ca primul autoturism electric al companiei Xiaomi va fi un SUV sau un sedan. Nu a dezvaluit alte informatii pretioase despre design sau dotari, insa a spus ceva legat de un amanunt important, pretul. In China, in functie de dotari, preturile ar varia intre 16.000 si 47.000 de dolari.

Xiaomi va prezenta anul acesta primul model de masina electrica

Xiaomi este o companie fondata in anul 2010 si a avut parte de o crestere spectaculoasa. Tot in acelasi an, ei prezentau MIUI si primul lor smartphone avea sa vina in 2011. In 2014, deja ajunsese al treilea mare producator de smartphone-uri la nivel global.

Atunci, piata arata in felul urmator: Samsung cu o cota de 23.8%, Apple – 12%, Xiaomi – 5.3%, Lenovo – 5.2% și LG cu 5.1%.  Din pacate anul trecut, LG a anuntat ca renunta la divizia de telefoane mobile dar ca vor continua sa ofere suport software pentru modelele deja lansate. Daca ne uitam la anul 2020, compania vanduse (in acel an) 146.3 milioane de telefoane mobile si interfata MIUI numara peste 500 de milioane de utilizatori activi.