baterie

Xmarshmallow, un launcher chiar bun pentru telefon, de la Xperia

Xmarshmallow, un launcher chiar bun pentru telefon, de la Xperia

Xmarshmallow, un launcher chiar bun pentru telefon de la Xperia – Mereu sunt in cautare de teme noi pentru telefonul meu si experimentez destul de multe. Pana acum am ramas impresionat de Nova Launcher, Asus Zen UI Launcher si imi place acum acesta de la Sony Xperia, adica Xmarshmallow.

Xmarshmallow imi place ca este destul de simplu si mai ales pentru ca ofera suport pentru double tap to turn off, adica cu o simpla activare a acestei optiuni poti opri / bloca telefonul prin dubla atingere a ecranului, mi se pare extrem de folositor. Din pacate, nu am gasit si invers, adica sa putem porni / debloca ecranul prin dubla atingere…

Aplicatia nu am descarcat-o din Google Play, am gasit-o pe xda developers si am sa pun link de descarcare direct catre ei, acolo sunt mai multe versiuni insa recomand sa o instalati pe cea mai recenta, avantajul este ca nu aveti nevoie de root, recovery customizat sau alte setari.

Aplicatia Xmarshmallow se descarca de AICI, se instaleaza pe telefon si apoi se seteaza ca un launcher default, prectic cand veti apasa butonul “home”, veti fi intrebat daca doriti sa activati acest launcher. Puteti acolo sa setati sa porneasca numai o data pentru a vedea cum arata sau o puteti pune default, asta inseamna ca va fi “tema” voastra principala pe telefon.

Puteti modifica oricum din setarile telefonului vostru oricand aceste aspecte si puteti dezinstala aplicatia aceasta. Au am instalat-o si pe Lollipop si pe Marshmallow, functioneaza corespunzator si nu am gasit defecte pana acum in afara de unul singur. Acela consta in faptul ca nu avem acces la magazinul lor de aplicatii intern, posibil problema sa fie la mine sau sa fie una generala, oricum nu prea conteaza asta.

Asa arata acest laucher Xmarshmallow

Putem alege direct din setarile acestei aplicatii care sa fie launcherul prestabilit – asta in caz ca nu gasiti setarea specifica in meniul telefonului, interesant este ca avem optiunea de rotire a ecranului ( in cazul ecranului de start) si stim ca nu multe launchere ofera aceasta posibilitate, putem alege cat de mari sa fie pictogramele aplicatiilor si daca acestea sa se instaleze automat pe pagina de start dar putem seta ca doua pictograme identice sa nu se intalneasca pe ecranul de start si cum spuneam, poate cea mai buna setare este aceea de a bloca ecranul prin dubla atingere.