Connect with us

Tutoriale telefon

Cum arata si cum se foloseste TWRP recovery

Published

on

Cum arata si cum se foloseste TWRP recovery – Am sa va arat in cele ce urmeaza cum arata modul recovery customizat TWRP, ce optiuni are si cam ce puteti face din acest meniu. Daca doriti sa-l instalati (TWRP, CWM sau PHILZ), aveti un tutorial amanuntit AICI. Dupa ce ati instalat modul recovery customizat, il puteti accesa direct din interfata aplicatiei dedicate sau oprind telefonul si intrand in modul recovery cu ajutorul unor combinatii de taste (difera de la un model la altul)

Cea mai comuna si mai usoara metoda de a intra in recovery pe orice telefon este instalarea aplicatiei TWRP sau CWM si lansand comanda “reboot to recovery” Telefonul va reporni automat in acest mod si veti fi intampinati de fereastra:

1

Acesta este meniul principal, fiecare casuta are cateva alte sub meniuri. De aici puteti instala un Android customizat sa faceti Wipe data/factory reset, un backup total al sistemului de operare sau un restore, Mount system, sd card, puteti accesa zona de setari sau zona de setari avansate (Advanced) ce cuprinde urmatoarele optiuni:

Advertisement

5

Daca doriti sa reveniti la setarile din fabrica pe un telefon sau o tableta cu Android, intrati in factory reset:

3

Puteti alege ce anume doriti sa stergeti accesand submeniul Advanced Wipe:

4

Daca doriti un file manager, el arata chiar asa (este util atunci cand din diverse motive nu mai puteti accesa sistemul de operare si doriti sa inlocuiti anumite fisiere corupte):

Advertisement

6

Pentru a instala o versiune de Android, un kernel, gapps sau o aplicatie, reveniti la meniul principal si alegeti Instal. Selectati apoi de unde doriti sa instalati fisierul respectiv – din memoria interna, cea externa sau OTG:

2

Alegeti fisierul dorit si apoi incepeti scrierea/instalarea lui:

7

Asteptati instalarea – intre timp veti vedea detalii:

Advertisement

8

La final veti primi mesajul Zip Install Complete si veti putea reveni la meniul initial, repornirea directa a dispozitivului sau (recomandat inainte) wipe cache/dalvik:

9

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
4 Comments

4 Comments

  1. Vali

    februarie 4, 2016 at 10:08

    Salut. Daca revin la versiunea anterioara de android pe allview a5 quad, voi pierde toate informatiile din tel de ex. Contacte

  2. Ioana

    februarie 23, 2016 at 19:01

    Contacte nu ai cum sa pierzi decat cele inmagazinate in memoria telefonului. Contactele de obicei se pastreaza in SIM.

  3. sisi

    aprilie 8, 2016 at 15:15

    Am descarcat os-ul si i mi da eroare la instalare am urmat toti pasii….pe v1 viper nu stiti ce am gresit ?

  4. ILIE CONSTANTIN

    iunie 11, 2018 at 12:50

    Vedeti ca TWRP se paroleaza foarte usor. Si chiar daca iti fura telefonul NU mai are ce face cu EL, decat piese.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171