Cum Faci Root / Unroot Pe Telefonul Allview A5 Duo

A5 Duo este un telefon recent lansat pe piata de la noi de cei de la Allview, un telefon cu un pret bun si cu dotari decente. Este un terminal dual sim cu un procesor Cortex A7 Dual core de 1200 Ghz, ecran de 4 inch TFT cu rezolutie 480×800, 512 MB RAM, camera de 3.2 MP si conectivitate 3G, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.0 si port MicroUSB v2.0.

Daca vrei sa stergi aplicatiile de sistem ce ocupa loc inutil, sa modifici fisiere gen build.prop, sa instalezi CWM sau diferite versiuni customizate de firmware trebuie ca telefonul sa fie rootat!

 Pentru cine nu stie, iata ce inseamna procedeul de rootare.

Atunci când rootăm un dispozitiv  intervenim asupra sistemului de operare  pentru a obtine controlul total asupra sistemului.

Avantajele root-ului : Poti mări  frecvenţa de lucru a procesorului(overclock), poti realiza o copie de rezervă a  aplicaţiilor şi a setărilor ,poti instala diferite custom ROM, ştergerea aplicaţiilor de sistem,pentru o personalizare totala a dispozitivului,pentru aplicaţii care funcţionează doar cu root,poti inlocui parti din sistem (teme imagini de boot),marirea spatiului folosit pentru aplicatii,optimizarea consunului bateriei,poti debloca SIM-ul prin diverse aplicatii etc.

Dezavantajele root-ului:Poti pierde garantia dispozitivului,nu mai poti face actualizari actualizări OTA (On The Air),poti chiar sa strici terminalul daca nu esti atent la ceea ce faci.

Cum Faci Root / Unroot Pe Telefonul Allview A5 DuoTutorial Oferit De N3X7

Pentru a roota acest telefon,urmati pasii de mai jos:

 • 1-Descarcati de AICI aplicatia Framaroot 1.6.0 apk (aplicatie creata de user-ul alephzain de pe XDA)
 • 2-Descarcati-o si instalati-o,dar nu o deschideti
 • 3-Mergeti in meniul telefonului la Setari->Optiuni dezvoltator si bifati Depanare USB.

 

 • 4-Deschideti aplicatia Framaroot si asigurati-va ca la prima optiune este selectat “Install SuperSU”(daca nu este deja selectat,selectati voi)
 • 5-Apasati butonul “Boromir” si ar trebui sa primiti un mesaj de genul: “Success … Superuser and su binary installed. You have to reboot your device”
 • 6-Reporniti telefonul si verificati daca in meniu este prezenta aplicatia SuperSU.
 • 7-Felicitari aveti un telefon rootat!
 • Aceasta metoda a fost testata  si functioneaza perfect!
 • ATENTIE!!! Autorul nu este responsabil si NU ISI ASUMA NICIO RASPUNDERE PENTRU EVENTUALELE ANOMALII SAU DEFECTIUNI CE POT INTERVENI CA URMARE A FOLOSIRII TUTORIALULUI.
 • Deasemenea pierdeti garantia daca rootati telefonul!
 • Daca aveti probleme cu telefonul si trebuie sa il trimiteti in garantie,faceti unroot cu Framaroot!

Sigur te intereseaza si:

Written By
More from Cosmin

Avantajele si dezavantajele telefoanelor chinezesti. Merita sa cumperi asa ceva?

Avantajele si dezavantajele telefoanelor chinezesti. Merita sa cumperi asa ceva? – MStar...
Read More

118 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *