baterie

Ce sa faci daca telefonul nu mai porneste si nu se mai deschide

Ce sa faci daca telefonul nu mai porneste si nu se mai deschide
3d illustration of a wrench and screwdriver lying on top of a black smartphone over a bright orange surface

Telefonul nu se mai deschide? De regula, telefoanele mobile sunt destul de rezistente si sunt putine cazuri cand se strica complet, adica pur si simplu refuza sa se mai deschida.

Este destul de improbabil ca un smartphone sa “crape” din senin, fara sa-i faci nimic, fara sa fi fost scufundat in apa sau scapat din mana. Dar se poate intampla si am patit-o recent, chiar cu un telefon nou.

Telefonul s-a inchis din senin in timp ce urmaream un clip pe YouTube. Nu se incalzise, nu era la incarcat, totul era in parametri normali, inclusiv acumulatorul avea peste 50% capacitate.

S-a inchis din senin si efectiv nu a mai vrut sa se deschida. Si mai ciudat, cand il conectam la charger, se auzea zgomotul specific, cel ce ma anunta ce a inceput sa se incarce. Dar, ecranul era negru, nu reactiona nici macar daca tineam apasat butonul power!

Majoritatea telefoanelor recente, nu au bateria detasabila. Asta ar fi fost primul instinct, sa scot acumulatorul si sa-l repornesc. Insa, in cazul lui OnePlus 7 PRO, asa ceva este practic imposibil.

Mai mult ca sigur, a fost un bug al sistemului de operare si spun asta deoarece am instalat o versiune beta de Android 10. Nefiind versiunea finala, era normal sa apara si astfel de probleme si oricum, majoritatea problemelor se datoreaza unui bug la nivelul sistemului de operare!

Toate bune si frumoase, dar ce faci daca se opreste si refuza sa mai porneasca?

Mai ales daca telefonul este nou si de buna calitate, nu are rost sa disperi sau sa te gandesti sa dai fuga la un service GSM. Ok, telefonul avea ecranul negru si nu raspundea cand apasam pe butonul power, indiferent cate secunde tineam apasat.

Ce sa faci daca telefonul nu mai porneste si nu se mai deschide

Apropo, daca bateria nu este detasabila si telefonul se blocheaza, il poti restarta intr-un mod simplu. Metoda este valabila in momentul in care se blocheaza si nu mai raspunde la comenzi, dar pe display este afisata o imagine.

Este suficient sa incerci o repornire fortata, asta inseamna ca trebuie sa tii apasat cam 15 secunde pe butonul power. Este o metoda ce se aplica tuturor modelelor de telefoane!

Dar ce faci cand ecranul este negru complet, nu se intampla nimic daca il conectezi la PC sau daca nu reactioneaza cand tii apasat butonul power?

Exista o solutie destul de simpla, una ca da roade in aproape toate cazurile. Trebuie numai sa apesi lung si in acelasi timp pe butoanele power si volum sus, sau power si volum jos!

Vei tine apasat pana cand telefonul va reporni, este cea mai simpla rezolvare. Daca nici macar asa nu reusesti sa-l readuci la viata, inseamna ca problemele sunt mult mai grave si trebuie sa apelezi la garantie.