Connect with us

Tutoriale telefon

Cateva setari utile pentru un televizor smart de la Samsung

Published

on

Viteza mai mare la internet pe un Samsung SMART TV, schimbam DNS – In general, televizoarele Samsung de tip SMART, sunt destul de ok si iti ofera o experienta placuta. Insa, putem scoate mult mai mult din ele, am aratat-o deja prin mai multe articole/tutorial.

In acest articol, vom schimba DNS-ul unui televizor Samsung Smart TV, unul ce ruleaza sistemul de operare Tizen. Si de data aceasta, tutorialul este realizat cu ajutorul unui model 49NU7302 (review).

Mai putin conteaza codul televizorului, important este sa aiba sistem de operare Tizen si in acest mod, tutorialul devine valabil pentru o mare gama de televizore Samsung Smart TV.

Advertisement

smart tv samsung curbat

Ce este acest DNS si de ce sa-l schimbam?

*din fabrica, televizoarele au acest DNS setat pe automat.

Cand conecatm televizorul la o retea WiFi, primim automat un IP si un server DNS, acestea sunt alocate automat de catre operator. Domain Name System, sau DNS, este practic un limbaj al internetului, o cale de comunicare a unui browser / aplicatie care ne permite sa navigam pe internet.

Dar cel mai important aspect, DNS-ul este cel responsabil de viteza. Si automat, daca serverul este incarcat sau suprasolicitat, noi ca utilizatori, vom intampina probleme de conexiune si de viteza. Pot fi probleme mai mari sau din contra, mai mici.

Advertisement

In cazul in care suntem mai pretentiosi si dorim ca materialele via internet pe care le vizualizam pe TV sa se incarce mai rapid (browser, multimedia, video), va trebui sa alegem un DNS mai rapid sau mai liber.

Iata si cateva exemple de servere DNS gratuite din care puteti sa alegeti. Daca vreti si mai rapid si mai liber, sunt servicii platite care va asigura asa ceva. Alegand un DNS din lista de mai jos, probabil ca aplicatii precum YouTube sau Netflix (sau aplicatia de browser, FB, etc). vor functiona mai bine pe un Smart TV Samsung. Mai exact, materialele se vor incarca mai repede.

OpenDNS:

Advertisement
  1. 208.67.222.222
  2. 208.67.220.220

GoogleDNS

  1. 8.8.8.8
  2. 8.8.4.4

Cum schimbam DNS pe un Smart TV Samsung?

1- Pornim televizorul si intram in meniul de setari.

2- Ne deplasam la “general” si alegem “retea”.

3- Apasam acum pe “stare retea” si asteptam 1 secunda. Se va deschide o fereastra ca cea de mai jos:

4- Cu ajutorul telecomanzii (prin sageti), ne deplasam la “Setari IP”

Advertisement

5- Coboram la “Setare DNS” si schimbam din “automat” in “introduceti manual”

6- Tot cu telecomanda, alegem un DNS si-l introducem acolo:

7- Apasam acum pe OK si pe “inchidere”.

Advertisement

8- Repornim televizorul si gata, asta a fost tot.

*in cazul in care doriti sa reveniti la setarea initiala, trebuie sa setati “obtinere DNS automat”, asa cum era initial.

Acum, testam conectivitatea si deschidem aplicatii precum YouTube, Netflix, HBO GO, etc. Ar trebui ca materialele video sa se incarce mai rapid si in acest mod, sa avem o experienta de vizionare superioara.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des