Connect with us

Viteza mai mare la internet pe un Samsung SMART TV, schimbam DNS – In general, televizoarele Samsung de tip SMART, sunt destul de ok si iti ofera o experienta placuta. Insa, putem scoate mult mai mult din ele, am aratat-o deja prin mai multe articole/tutorial.

In acest articol, vom schimba DNS-ul unui televizor Samsung Smart TV, unul ce ruleaza sistemul de operare Tizen. Si de data aceasta, tutorialul este realizat cu ajutorul unui model 49NU7302 (review).

Mai putin conteaza codul televizorului, important este sa aiba sistem de operare Tizen si in acest mod, tutorialul devine valabil pentru o mare gama de televizore Samsung Smart TV.

smart tv samsung curbat

Ce este acest DNS si de ce sa-l schimbam?

*din fabrica, televizoarele au acest DNS setat pe automat.

Cand conecatm televizorul la o retea WiFi, primim automat un IP si un server DNS, acestea sunt alocate automat de catre operator. Domain Name System, sau DNS, este practic un limbaj al internetului, o cale de comunicare a unui browser / aplicatie care ne permite sa navigam pe internet.

Dar cel mai important aspect, DNS-ul este cel responsabil de viteza. Si automat, daca serverul este incarcat sau suprasolicitat, noi ca utilizatori, vom intampina probleme de conexiune si de viteza. Pot fi probleme mai mari sau din contra, mai mici.

In cazul in care suntem mai pretentiosi si dorim ca materialele via internet pe care le vizualizam pe TV sa se incarce mai rapid (browser, multimedia, video), va trebui sa alegem un DNS mai rapid sau mai liber.

Iata si cateva exemple de servere DNS gratuite din care puteti sa alegeti. Daca vreti si mai rapid si mai liber, sunt servicii platite care va asigura asa ceva. Alegand un DNS din lista de mai jos, probabil ca aplicatii precum YouTube sau Netflix (sau aplicatia de browser, FB, etc). vor functiona mai bine pe un Smart TV Samsung. Mai exact, materialele se vor incarca mai repede.

OpenDNS:

 1. 208.67.222.222
 2. 208.67.220.220

GoogleDNS

 1. 8.8.8.8
 2. 8.8.4.4

Cum schimbam DNS pe un Smart TV Samsung?

1- Pornim televizorul si intram in meniul de setari.

2- Ne deplasam la “general” si alegem “retea”.

Viteza mai mare la internet pe un Samsung SMART TV, schimbam DNS

3- Apasam acum pe “stare retea” si asteptam 1 secunda. Se va deschide o fereastra ca cea de mai jos:

Viteza mai mare la internet pe un Samsung SMART TV, schimbam DNS Viteza mai mare la internet pe un Samsung SMART TV, schimbam DNS

4- Cu ajutorul telecomanzii (prin sageti), ne deplasam la “Setari IP”

5- Coboram la “Setare DNS” si schimbam din “automat” in “introduceti manual”

Viteza mai mare la internet pe un Samsung SMART TV, schimbam DNS

6- Tot cu telecomanda, alegem un DNS si-l introducem acolo:

Viteza mai mare la internet pe un Samsung SMART TV, schimbam DNS

7- Apasam acum pe OK si pe “inchidere”.

8- Repornim televizorul si gata, asta a fost tot.

*in cazul in care doriti sa reveniti la setarea initiala, trebuie sa setati “obtinere DNS automat”, asa cum era initial.

Acum, testam conectivitatea si deschidem aplicatii precum YouTube, Netflix, HBO GO, etc. Ar trebui ca materialele video sa se incarce mai rapid si in acest mod, sa avem o experienta de vizionare superioara.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!

4 Comments

4 Comments

 1. Int cmn

  iunie 1, 2020 at 11:45

  Am incercat dar nu ma lasa sa introduc toate cele 4 campuri

 2. titus raul

  iunie 1, 2020 at 17:59

  Eu facut teste de viteza WIFI si Lan pe Samsung Smart 43 diferentele sunt duble asa ca am preferat sa il tin Doar pe Lan am (doar 3 m distanta fata de router asa ca nu a fost o problema cu cablul ) 100 Mbps fata de doar 40 Mbps maxim Wifi plus ca majoritatea Functioneaza doar in banda de 2.4 Ghz degeaba -am si banda de 5 Ghz

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *