Connect with us

Stiri despre telefoane

Actualizare / resoftare ROM Oficial Leagoo M5 – 09.09.2016

Published

on

Actualizare / resoftare ROM Oficial Leagoo M5 - 09.09.2016

Actualizare / resoftare ROM Oficial Leagoo M5 – 09.09.2016 – Se pare ca programatorii de la Leagoo sunt harnici si nu pierd timpul deloc, nu a trecut mult timp de la ultima actualizare si deja au scos un ROM nou pentru modelul Leagoo M5.

Actualizarea despre care vorbim nu este doar un update, este un firmware intreg, are dimensiunea de 1.05 GB si se instaleaza cu SP Flash Tool.
Acest nou firmware rezolva mai multe probleme de stabilitate si erori, cea mai importanta imbunatatire este adaugarea rezolutiei “Landscape 16:9” la setarile camerei dar din pacate cam atat, meniul in limba romana este la fel de prost tradus iar aplicatia de Youtube este in continuare imposibil de actualizat, in plus Leagoo a adaugat noi aplicatii preinstalate.

Actualizare / resoftare ROM Oficial Leagoo M5 – 09.09.2016

Advertisement

PROCEDURA DE ACTUALIZARE:

Citeste cu atentie instructiunile de actualizare pentru a avea succes !
Eu am actualizat de pe Windows 7, va recomand si voua sa faceti actualizarea de pe un calculator care ruleaza cel putin Windows 7 iar de preferat ar fi un laptop cu bateria incarcata, asta in caz de fluctuatie sau pana de curent, de asemenea telefonul sa fie incarcat cel putin 70%
Actualizarea va sterge absolut toate aplicatiie, sms-urile si orice alte fisiere aflate in memoria telefonului, asa ca faceti copie de rezerva.

Actualizare / resoftare ROM Oficial Leagoo M5 – 09.09.2016

Advertisement

1.Descarcare soft. Pentru inceput trebuie sa descarcam resursele de actualizare si anume APLICATIA SP Flash Tool (click aici pentru descarcare 239MB)  si Firmwareul propriuzis care va fi instalat Firmware Leagoo M5 09.09.2016 (click aici pentru descarcare 1.05GB)  Iar in caz ca nu aveti un program pentru dezarhivare, faceti click aici pentru a descarca WinRAR.

2. Instalare Driver. Dupa ce ati dezarhivat in prealabil cele doua fisiere, au rezultat doua foldere. Deschideti folderul numit “Flashtool Alfa 2 and Alfa 8” dupa care accesati folderul numit  “MTK6580 Driver“. In acest folder, veti gasi o arhiva numita “Driver_Auto_Installer_EXE_v1.1236.00” dezarhivati iar din folderul rezultat deschideti fisierul Install.bat. Daca suneti intrebati despre instalarea driverului nesemnat, faceti click pentru a continua instalarea oricum.

3.Deschiderea si pregatirea Aplicatiei. Dupa ce driverul a fost instalat, continuam cu deschiderea aplicatiei numita SP Flash Tool pe care o gasiti in folderul dezarhivat “Flashtool Alfa 2 and Alfa 8\Flashtool 4.0\BirdA.exe” 1

Advertisement

Actualizare / resoftare ROM Oficial Leagoo M5 – 09.09.2016

Dupa deschidere, in noua fereastra, faceti click pe “FLASH TOOL” 2, apoi mergeti cu fereastra de selectare la fisierul “SCATTER3 pe care il veti gasi in folderul dezarhivat initial care contine Firmwareul si care ar trebuii sa aiba numele LEAGOO_M5_FreemeOS_20160909_WF562G.LEAGOO.M0.HB.H.SSA.B18.0909.V3.03 sau asemanator.

Daca pasii anteriori au fost facuti corect, aplicatia principala ar trebuii sa arate ca in imaginea de mai jos. ASIGURATI-VA ati selectat DOWNLOAD ONLY !!! din meniul respectiv. Daca nu selectati DOWNLOAD ONLY, veti pierde codul IMEI, adresele MAC de Wi-Fi si Bluetooth.
Daca totul arata bine, faceti click pe butonul DOWNLOAD 1

Advertisement

Actualizare / resoftare ROM Oficial Leagoo M5 – 09.09.2016

4. Conectarea telefonului si rescriere firmware. Dupa ce ati facut click pe DOWNLOAD, programul este pregatit pentru rescriere Firmware.
Acum trebuie sa opriti telefonul si sa scoateti cartela SIM si cardul microSD, daca este cazul.
Reintroduceti bateria dar NU PORNITI TELEFONUL !
a.Conectati cablul de date USB la PC
b.Telefonul fiind oprit, conectati-l la cablu USB
c.Rescrierea  porneste automat, plasati telefonul pe un loc stabil, cu atentie ca sa nu deconectati mufa in timpul transferului de date. Nu trebuie sa interactionati cu telefonul pana cand scrierea nu este completa. Programul o sa va anunte cand scrierea este completa, ca in imaginea de mai jos.

Acum puteti sa deconectati telefonul de la cablul de date si sa-l porniti. Prima pornire dureaza ceva mai mult, asa ca aveti rabdare si nu va panicati. La about phone, veti gasii urmatoarele detalii:

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

5 Comments

5 Comments

 1. Adrian Ionut

  septembrie 25, 2016 at 16:31

  Salutare. Ai vreo idee, ce pot face cu al meu Xiaomi Redmi Note 3? Am făcut upgrade la MIUI 8 si nu imi mai merge Strava si nici alte aplicații care folosesc GPS-ul. Ms 🙂

  • Androidro.ro

   septembrie 25, 2016 at 18:11

   Pot fi mai multe cauze si nu iti pot da un raspuns fix. Poate fi un bug al sistemului de operare actual mai de graba, recomand sa reinstalezi aplicatiile cu probleme, insa banuiesc ca ai facut asta deja, recomand si un hard reset daca poti si nu ai multe date personale in telefon.

 2. Oana Nicola

  noiembrie 6, 2018 at 13:11

  Buna. Am si eu o problema cu datele mobile. Imi merg doar atunci cand dau restart la telefon sau daca activez modul avion si apoi il opresc. Stii cumva ce sa fac?

 3. Oana Nicola

  noiembrie 6, 2018 at 13:12

  Am J7 2017

 4. Marion Adams

  septembrie 20, 2019 at 12:55

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des