Connect with us

Stiri despre telefoane

Adio telefoane LG! Producatorul nu va mai produce terminale mobile

Published

on

Zvonurile se adeveresc si anuntul oficial a venit chiar astazi, 5 aprilie 2021. Deoarece divizia de telefoane mobile se confrunta cu mari pierderi, LG Electronics a anuntat ca renunta la acest business. Cota LG pe piața telefoanelor mobile a ajuns la aproape 2%, o cota extrem de mica.

Ca o comparatie, Samsung a vandut anul trecut aproape 260 de milioane de unitati. In schimb, LG a reusit sa comercializeze mai putin de 30 de milioane. Declinul acesta l-am simtit de mai multi ani si este greu de inteles sau de explicat ce anume s-a intamplat. Comunicatul suna cam asa:

Decizia de a ieși de pe piața extrem de competitiva a telefoniei mobile va permite companiei sa se concentreze pe alte domenii, precum componentele de mașini electrice, robotica, inteligența artificiala, dispozitive conectate și dispozitive de tip smart home“.

Advertisement

Deci, LG va exista in continuare, insa nu vor mai lansa telefoane mobile sub acest brand si nici nu au lasat loc de interpretari, adica nu au spus ca se retrag pentru o perioada de timp. Se pare ca nu au reusit sa bata palma cu alte companii si nimeni nu a dorit sa le cumpere aceasta afacere.

LG a avut succes intr-o perioada si chiar au reusit sa fie in top 3 producatori de telefoane mobile in anul 2013. Din pacate pentru ei si pentru fanii lor, in ultimii 6 ani au avut pierderi de aproximativ 4.5 miliarde de dolari. 4 telefoane am detinut sub acest brand. Lg G PRO, LG G Flex, LG G3 si LG G4.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des