Connect with us

Stiri despre telefoane

Adio Xiaomi MIUI, bun venit HyperOS pe Xiaomi 14

Published

on

HyperOS este “noul” Android ce va sosi pe modelele Xiaomi 14. Noi am mai discutat despre o schimbare despre plan a acestui producator, dar atunci stiam ca ar fi vorba despre MiOS. Iata ca nu mai este vorba despre asa ceva.

Intr-o miscare surprinzatoare, CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a anuntat ca urmatoarea serie de telefoane de top ale companiei, Xiaomi 14, nu va rula MIUI bazat pe sistemul de operare Android, folosit traditional de companie. In locul acestuia, seria va fi bazata pe un noul HyperOS.

HyperOS este tot bazat pe Android, dezvoltat pentru a integra intregul ecosistem de produse Xiaomi, care depaseste domeniul telefoanelor mobile. Conform companiei, noul software va avea aplicabilitate in peste 200 de categorii de produse, incluzand dispozitive inteligente pentru casa, automobile si altele.

Advertisement

Cu toate ca Xiaomi a confirmat ca HyperOS va fi disponibil la nivel global si va debuta pe seria Xiaomi 14, nu au fost inca dezvaluite detalii suplimentare. Asteptam ca mai multe informatii sa fie facute publice odata cu lansarea noilor modele de telefoane, mai tarziu in aceasta luna.

Pregatirile pentru acest misterior HyperOS ar fi inceput in anul 2014, odata cu aparitia fenomenului Internet of Things (IoT). Proiectul a intrat in faza de dezvoltare in 2017, avand ca obiectiv crearea unui ecosistem nou pentru dispozitive si aplicatii. Scopul final este de a conecta in viitor zeci de miliarde de dispozitive, iar seria Xiaomi 14 reprezinta primul pas in aceasta directie.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des