Connect with us

Stiri despre telefoane

Tu ai activat avertizarile de cutremur pe telefon? Direct de la Google

Published

on

Speram sa nu fie niciodata nevoie sa primesti o astfel de avertizare pe telefon, dar trebuie sa stii ca aceasta carcateristica este integrata in terminalul tau si vine direct de la Google (este deja implementata in Android). Tot ce trebuie sa faci, este sa verifici daca o ai activata.

Daca nu este bifata, n-ar fi rau sa-i acorzi atentie. Sunt multe persoane care isi dezactiveaza RO-Alert, este un comportament pe care nu-l aprob si nu-l incurajez. Sunt doua functii diferite, acum discutam despre cutremure.

Informatiile se bazeaza pe datele primite de la ShakeAlert, functia fiind implementata in mod implicit pe majoritatea telefoanelor.

Advertisement

Unele telefoane au aceasta functie activata, in timp ce altele o au dezactivata. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti in meniu si, daca doresti, sa o activezi. Telefonul va utiliza locatia aproximativa pentru a trimite semnale despre cutremurele din apropiere, avand o magnitudine de minim 4.5.

alerte in caz de cutremur telefon

Vei fi informat cu cateva momente inainte de miscarea pamantului, dar nu stim exact cat de rapid. In orice caz, speram ca va fi suficient timp pentru a lua rapid cateva masuri. Important este sa nu intri in panica in momentul in care primesti alerta si sa actionezi cu calm.

ShakeAlert este un sistem de avertizare a cutremurelor dezvoltat si operat de United States Geological Survey (USGS). Acest sistem utilizeaza o retea de senzori pentru a detecta cutremurele imediat ce incep.

Advertisement

Cand senzorii detecteaza un cutremur, calculeaza rapid magnitudinea si locatia cutremurului, apoi emite alerte catre dispozitivele conectate, cum ar fi telefoanele mobile. Aceste alerte pot oferi oamenilor cateva secunde sau chiar minute de avertizare inainte ca seismul sa atinga zona lor, oferindu-le timp sa se puna la adapost.

Activare / verificare avertizari de cutremur pe telefon

alerte cutremur pe telefon mobil

Iata cum gasesti optiunea respectiva pe un telefon cu Android:

PasulInstructiuni pentru telefonul SamsungInstructiuni pentru alte telefoane
1Accesati meniul de pe telefonAccesati meniul de pe telefon
2Navigati la optiunea “Securitate si Urgenta”Navigati la optiunea “Setari”
3Apasati pe “Alerte de cutremur”

Utilizati bara de cautare de sus

Advertisement

si cautati termenii

“alerta”, “alerte” sau “cutremur”

4

Vetii vedea daca functia

de alertare in caz de cutremur

Advertisement

este activa sau nu

Telefonul va returna rezultatele

gasite si veti sti daca alerta

este activa sau nu

 

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des