Acasă Aplicatii telefoane Android 2021 Ce senzori are telefonul tau si cati sunt? Testeaza-i!

Ce senzori are telefonul tau si cati sunt? Testeaza-i!

2

Sunt mai mult ca sigur ca o buna parte din utilizatorii telefoanelor cu Android nu se uita la numarul si tipul de senzori cu care telefonul este prevazut. Nici inainte de achizitie si nici dupa. De regula, nici nu este nevoie sa flam astfel de detalii, cu 2 exceptii.

Atunci cand unul dintre ei nu mai functioneaza (de regula cel de proximitate) si de ce nu, din curiozitate. Este clar ca cele mai scumpe telefoane au si cei mai multi senzori in timp ce modelele mai ieftine nu stau atat de bine la acest capitol.

Dar ce fel de senzori poate avea un telefon mobil?

  • Accelerometru
  • Luminozitate
  • Proximitate
  • Magnetic
  • Giroscop (masoara pozitia unui smartphone in spatiu)
  • Barometru (presiunea aerului)
  • Senzor de temperatura
  • Compas

Giroscopul este esential in functionarea unui telefon mobil. Aproape toate modelele detin asa ceva, insa unele mai performante, altele din contra. Giroscopul te ajuta in orientarea ecranului, in a vizualiza fotografii 3D (sferice), ne ajuta si atunci cand ne jucam pe telefonul mobil (jocuri cu masini spre exemplu).

Accelerometru este un senzor electromecanic care masoara rata de schimbare a vitezei si poate detecta modificari in orientarea telefonului.

Senzorul de proximitate detecteaza in timp real cat de aproape este utilizatorul de ecranul telefonului. Tot el opreste si atingerea accidentala a ecranului in timpul convorbirilor telefonice, probabil ati observat ca ecranul se opreste automat cand il acoperiti cu palma sau cand il ridicati spre ureche.

Senzorul magnetic va sti mereu unde este Nordul si in functie de orientarea fizica a utilizatorului, va roti automat hartile digitale din aplicatii (Waze, Maps, etc.)

In fine, acestea sunt cateva explicatii, pe noi ne intereseaza acum sa vedem care este aplicatia care ne arata ce fel de senzori are telefonul nostru si in plus, ne ofera posibilitatea sa-i testam. Este o aplicatie simpla, fara acces root, fara reclame sau notificari enervante. Peste 1 milion de instalari si rating 4.6, mai rar gasim aplicatii atat de populare.

Se instaleaza rapid si cu un simplu swipe, ajungem la zona unde ne sunt indicati acesti senzori. Dupa ce am aflat care sunt, putem sa-i testam in timp real sau sa aflam informatii despre ei, inclusiv cele hardware sau producatorul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here