Connect with us

Stiri despre telefoane

Ai cumpara un Huawei Mate 40 cu procesor MediaTEK?

Published

on

Nu stiu cum merita catalogata aceasta stire, cert este ca ar fi ciudat sa vedem un flagship de genul Huawei Mate 40, dotat cu un procesor de la MediaTEK. Nu ca am avea ceva cu aceste procesoare, insa nu stiu cum va fi privit de public.

De regula, seria aceasta de telefoane, era una de lux. Variantele cele mai atent lucrate de la Huawei si de ce nu, poate cele mai bune produse (ale lor) in materie de telefoane mobile.

Nu de multe ori, un Huawei Mate, era dezvaluit impreuna cu un nou procesor si acesta era unul revolutionar. Fie ca discutam despre tehnologia de fabricatie, despre Inteligenta Artificiala, conectivitate, putere, camere, sunet, etc. Apoi, acest chipset, era introdus si anul urmator in interiorul seriei “P” si apoi, ciclul se relua.

Advertisement

huawei mate 40

Sa fie anul 2020 cel ce pune bariere? Nu ar fi exclus si nu trebuie sa mai reluam motivele, sunt bine stiute. Majoritatea telefoanelor Huawei lansate recent, sunt dotate cu chipset MediaTEK.

Logic ar fi ca noul Kirin 1020 (sau 1000), sa fie integrat in Mate 40 si in primavara anului 2021, sa-l vedem si pe seria P50. Se spune ca ar fi primul procesor pe 5nm, unul destinat telefoanelor mobile.

Mai departe, sunt surse care spun ca acest procesor, va fi disponibil pe Mate 40, insa numai pe versiunile vandute in China. In restul tarilor, Huawei ar putea opta pentru un chipset MTK.

Advertisement

Pur si simplu, nu sunt destule procesoare si nu mai pot sa utilizeze propriile solutii (HiSilicon, divizia de procesoare) in urma restrictiilor impuse de SUA. TSMC este principalul furnizor de tehnologie pentru procesoarele Kirin.

Ne putem astepta la o strategie asemanatoare celor de la Samsung. Snapdragon in unele zone si Exynos in altele. Dar totusi, este o diferenta intre un Kirin si un MediaTEK! Pretul ar putea si el sa difere destul de mult.

Pe ce solutie MTK ar putea merge cei de la Huawei? La ora actuala, cel mai bun procesor produs de catre taiwanezi, pare a fi Dimensity 1000+ (7nm). Acesta are performante mari, dar ramane fabricat pe 7nm si nu pe 5nm!

Advertisement

Conform sursei citate, Huawei are nevoie de aproximativ 10 milioane de procesoare pentru Mate 40 si pana acum, ar avea numai 8 milioane. Teoretic, nu au suficiente si nici nu au de unde sa mai procure!

Sa spunem ca rezolva oarecum cu ceea ce au si o parte din telefoanele Huawei Mate 40, se vor vinde cu MTK. Dar cum ramane cu seria Huawei P50, cea care ar sosi in primavara?

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des