Connect with us

Tutoriale telefon

Ce sa faci daca ai probleme cu conexiunea WiFi pe telefonul mobil

Published

on

Telefonul tau are probleme cu conexiunea WiFi 2.5GHz sau 5GHz? Ti se deconecteaza mai mereu telefonul de la reteaua WiFi? Iti functioneaza bine in reteaua de acasa dar nu si in alta parte?

Sut mari sanse ca nu modulul WiFi sa fie stricat, nici macar telefonul sau routerul! Este o problema aparuta in cazul unor anumite modele de telefoane, cele ce suporta atat retele 2.5GHz dar si 5GHz.

Am experimentat o astfel de problema pe un telefon UmiDigi S2, rezolvarea a fost simpla si rapida. Solutia se afla chiar in meniul telefonului. Setarea este disponibila numai pentru anumite telefoane si numai pentru cele ce suporta ambele standarde, 2.5GHz dar si 5GHz.

Advertisement

Ce inseamna WiFi 2.5GHz sau 5GHz?

Diferențele principale dintre frecvențele wireless de 2,4 GHz și 5 GHz sunt intervalul și lațimea de bandă. 5GHz asigura o rata de transfer mai rapida la o distanța mai scurta, 2.4GHz ofera acoperire pentru mai multe distanțe, dar poate funcționa la viteze mai mici. 

Frecvențele mai mari permit o transmitere mai rapida a datelor, cunoscuta și sub denumirea de lațime de bandă. Lațime de banda mai mare înseamna ca datele se vor descarca și încarca mai rapid (download/upload), iar aplicațiile cu lațime de banda ridicata, cum ar fi cele de streaming video (YouTube), vor funcționa mult mai bine și mai rapid. Astfel, o retea WiFi 5GHz cu o largime de banda mai mare, va oferi conexiuni de date mult mai rapide fata de 2.4 GHz.

Advertisement

Asa cum spuneam anterior, pot aparea anumite incompatibilitati, intre router si telefon, in multe cazuri toate se datoreaza unei optimizari slabe a sistemului de operare Android.

Ce sa faci daca ai probleme cu conexiunea WiFi pe telefonul mobil

Daca ai experimentat astfel de probleme si daca ai un telefon compatibil cu ambele standarde, iata ce trebuie sa faci:

Intra in setarile telefonului, du-te la “Retele Wireless” -> “WiFi”. Apasa pe meniul de setari suplimentare pentru reteaua WiFi:

Advertisement

Ce sa faci daca ai probleme cu conexiunea WiFi pe telefonul mobil – cum sa rezolvi

Acum, apasa pe “Avansate”:

Cauta “Banda de frecventa WiFi” si daca este pe “Automat”, selecteaza “Numai pe 2.4GHz” sau “Numai pe 5GHz”

Alege una dintre optiuni si reporneste reteaua WiFi. In mod normal, nu vei mai avea probleme si telefonul nu se va mai deconecta de la reteaua WiFi. Este logic ca ne referim mai mult la telefoanele accesibile, cele ce au atat 2.4Ghz dar si 5GHz.

Atentie: In cazul in care nu ai astfel de probleme, recomand sa nu umblati la aceste setari si sa le lasati pe automat.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
20 Comments

20 Comments

 1. Claudiu Vecerdea

  decembrie 27, 2017 at 12:42

  Începând de ieri UMIDigi oferă update de sistem pentru modelul S2, update ce include rezolvarea unor probleme wifi și optimizare pt camera principală.

 2. Coco Vasi

  decembrie 27, 2017 at 16:25

  Eu am problema asta cu Huawei p9, și asta doar de când sa făcut un update, crezi că este cazul sa umblu acolo?

 3. Lucian Parvu

  decembrie 27, 2017 at 20:44

  LeEco Le Max 2 cu Resurrection Remix bazat pe Android 7.1.2. Tocmai l-am flash-uit si am problema asta in jocuri multiplayer, imi cade wi-fi din senin. La streaming video nu sunt probleme. Nu am la “avansate” optiunea de a selecta manual frecventa. Ce pot sa fac? Cu ROM-ul oficial nu avea problema asta, dar m-am saturat sa astept un update oficial la Android 7 si RR-OS e super customizabil, doar ca am aceasta singura problema.

  • Androidro.ro

   decembrie 27, 2017 at 21:14

   Cred ca este de la ROM si nu prea ai ce face!

  • Lucian Parvu

   decembrie 27, 2017 at 21:18

   Probabil le voi semnala problema asta dezvoltatorilor, cu speranta unui update. Oricum, nu renunt la ROM-ul asta dintr-atata motiv. Daca imi iau semnal wi-fi prin tethering de la celalalt telefon e ok, nu cade, doar de la routerul din casa. Dar nu inteleg de ce e musai sa fii conectat prin wi-fi cand joci multiplayer, de ce nu-i ok si LTE?

  • Androidro.ro

   decembrie 27, 2017 at 21:24

   Lucian Parvu Probabil este o limitare a dezvoltatorlui, pentru a nu face trafic de date mobile foarte mare. Face la fel cu mai multe modele de router, sau numai cu cel de acasa?

 4. Popescu

  ianuarie 10, 2019 at 07:11

  Buna ziua, am un telefon Allview X4 soul lite. De când l-am cumpărat am probleme cu conectările la rețelele wi fi. Când plec de acasă și ajung la alta rețea, la care am mai fost conectat alta data, trebuie să închid și să deschid telefonul, să mă pot conecta. Mesajul până la resetare este probleme la autentificare.

 5. Anonim

  septembrie 9, 2019 at 18:17

  eu am honor 10 lite si daca nu am optiunea de setare avansata la wifi cum pot proceda altfel ca sa pot ajunge acolo si sa o schimb ..

  • Cosmin

   septembrie 9, 2019 at 18:36

   Pai in cazul acesta, nu cred ca ai ce face. Dar ciudat ca nu ai aceasta optiune, majoritatea telefoanelor o au.

 6. Jony

  ianuarie 15, 2020 at 10:16

  Buna ziua am s10 si nu prind semnal lafel de bun cum prindeam cu un j5 2016 nu inteleg dece

  • Butnaru Virgil

   mai 11, 2020 at 15:10

   la mine pe laptoop sa instalat deja tehnologia 5G ,cum sa procedez sa o anulez ?nuuuuuu.

   • Cosmin

    mai 11, 2020 at 20:13

    Este 5g wifi, cu totul altceva fata de 5g-ul al operatorilor de telefonie mobila 😉

 7. Butnaru Virgil

  mai 11, 2020 at 15:07

  la mine pe laptoop sa instalat deja tehnologia 5G ,cum sa procedez sa o anulez ?

 8. Ioan

  mai 23, 2020 at 10:55

  Problema mea este urmatoarea:
  Am o imprimanta veche de vreo 4 ani care lucreaza wireless pe 801.11, banda de 2,4 GHz. Am si un e-reader tip Kindle Paperwhite 3, la fel lucreaza pe wireless 2,4 GHz numai.
  Cat timp am avut un router care lucra tot pe o singură bandă (DIR-615) totul a fost OK.
  Mi-am schimbat abonamentul internet si mi-am luat un DIR-853 Gigabit cu 2 benzi, pe 2,4 si pe 5 GHz.
  Acum imprimanta si kindle-ul se conectează la reteaua de 2,4 GHz numai rareori, total aleatoriu, și funcționează corect pană la prima repornire a lor. Nu inteleg nicidecum ce trebuie facut, pentru că atâta timp cât s-au conectat odată, ar trebui să functioneze legatura intotdeauna. Am telefoane, laptop, tableta Huawei, etc, care se conecteaza fara probleme, de exemplu tableta este tot monobanda, dar celelalte nu. Exista o explicatie?

 9. Matei

  ianuarie 29, 2021 at 21:50

  Am un Huawei Mate 10 Pro, nu vad dispozitivele care emit 5 Ghz, în setări nici vorba să găsesc să mut bandaLa caracreristici la WI-FI la care sunt conectat arată că sunt 5 Ghz. Menționez că acel dispozitiv care transmite pe 5 Ghz alte telefoane îi văd

  • Cosmin

   ianuarie 29, 2021 at 22:37

   Da, ar trebui sa vezi si 5GHz. Nu-mi dau seama de unde vine problema sau acest bug!

 10. Matei

  ianuarie 29, 2021 at 21:54

  În specificațiile producătorului este specificat ca Huawei Mate 10 Pro suportă 2,4 și 5 Ghz dar nu înțeleg de ce nu vede frecvența de 5 Ghz

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des