Acasă Tutoriale telefon Telefonul tau are probleme cu conexiunea WiFi 2.5GHz sau 5GHz?

Telefonul tau are probleme cu conexiunea WiFi 2.5GHz sau 5GHz?

10
nofollow

Telefonul tau are probleme cu conexiunea WiFi 2.5GHz sau 5GHz? Ti se deconecteaza mai mereu telefonul de la reteaua WiFi? Iti functioneaza bine in reteaua de acasa dar nu si in alta parte?

Sut mari sanse ca nu modulul WiFi sa fie stricat, nici macar telefonul sau routerul! Este o problema aparuta in cazul unor anumite modele de telefoane, cele ce suporta atat retele 2.5GHz dar si 5GHz.

Am experimentat o astfel de problema pe un telefon UmiDigi S2, rezolvarea a fost simpla si rapida. Solutia se afla chiar in meniul telefonului. Setarea este disponibila numai pentru anumite telefoane si numai pentru cele ce suporta ambele standarde, 2.5GHz dar si 5GHz.

Ce inseamna WiFi 2.5GHz sau 5GHz?

Diferențele principale dintre frecvențele wireless de 2,4 GHz și 5 GHz sunt intervalul și lațimea de bandă. 5GHz asigura o rata de transfer mai rapida la o distanța mai scurta, 2.4GHz ofera acoperire pentru mai multe distanțe, dar poate funcționa la viteze mai mici. 

Frecvențele mai mari permit o transmitere mai rapida a datelor, cunoscuta și sub denumirea de lațime de bandă. Lațime de banda mai mare înseamna ca datele se vor descarca și încarca mai rapid (download/upload), iar aplicațiile cu lațime de banda ridicata, cum ar fi cele de streaming video (YouTube), vor funcționa mult mai bine și mai rapid. Astfel, o retea WiFi 5GHz cu o largime de banda mai mare, va oferi conexiuni de date mult mai rapide fata de 2.4 GHz.

Asa cum spuneam anterior, pot aparea anumite incompatibilitati, intre router si telefon, in multe cazuri toate se datoreaza unei optimizari slabe a sistemului de operare Android.

Daca ai experimentat astfel de probleme si daca ai un telefon compatibil cu ambele standarde, iata ce trebuie sa faci:

Intra in setarile telefonului, du-te la “Retele Wireless” -> “WiFi”. Apasa pe meniul de setari suplimentare pentru reteaua WiFi:

ai probleme cu conexiunea wifi? 2.5ghz sau 5ghz? Acum, apasa pe “Avansate”:ai probleme cu conexiunea wifi? 2.5ghz sau 5ghz?

Cauta “Banda de frecventa WiFi” si daca este pe “Automat”, selecteaza “Numai pe 2.4GHz” sau “Numai pe 5GHz”

ai probleme cu conexiunea wifi? 2.5ghz sau 5ghz? ai probleme cu conexiunea wifi? 2.5ghz sau 5ghz?Alege una dintre optiuni si reporneste reteaua WiFi. In mod normal, nu vei mai avea probleme si telefonul nu se va mai deconecta de la reteaua WiFi. Este logic ca ne referim mai mult la telefoanele accesibile, cele ce au atat 2.4Ghz dar si 5GHz.

Atentie: In cazul in care nu ai astfel de probleme, recomand sa nu umblati la aceste setari si sa le lasati pe automat.

10 COMENTARII

  1. LeEco Le Max 2 cu Resurrection Remix bazat pe Android 7.1.2. Tocmai l-am flash-uit si am problema asta in jocuri multiplayer, imi cade wi-fi din senin. La streaming video nu sunt probleme. Nu am la “avansate” optiunea de a selecta manual frecventa. Ce pot sa fac? Cu ROM-ul oficial nu avea problema asta, dar m-am saturat sa astept un update oficial la Android 7 si RR-OS e super customizabil, doar ca am aceasta singura problema.

  2. Buna ziua, am un telefon Allview X4 soul lite. De când l-am cumpărat am probleme cu conectările la rețelele wi fi. Când plec de acasă și ajung la alta rețea, la care am mai fost conectat alta data, trebuie să închid și să deschid telefonul, să mă pot conecta. Mesajul până la resetare este probleme la autentificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here