Optimizarea Semnalului Wi-Fi – Routere si amplasare

Optimizarea Semnalului Wi-Fi – Routere si amplasare.
Routerele wireless devin din ce in ce mai performante dar inca pot aparea probleme cu anumite routere de buget sau in cazul unei locuinte mari.

Retineti ca nu distanta este principala cauza a reducerii puterii semnalului ci peretii din beton si grosimea lor.

Semnalul wireless este unul de timp radio ceea ce il face sensibil la interferente. Aproape orice echipament electric casnic poate interfera cu semnalul wireless, chiar si simplele cabluri electrice care emit camp electromagnetic si care ecraneaza.
Obiectele plate metalice ecraneaza adesea 100% din semnal, astfel incat daca un obiect metalic mare ex masina de spalat care se afla intre voi si router. Aceasta va creea un unghi mort in care semnalul va fi foarte slab sau inexistent.

201103171736234792

Cum sa imbunatatesti receptia Wi-Fi ?
Tendinta oamenilor este de a da vina pe router dar nu routerul este mereu vinovat de proasta receptie a semnalului wireless. Producatorii de telefoane si tablete folosesc tehnologii variate la constructia dispozitivelor, antenele incorporate sunt fie fire de aluminiu sau cupru intinse in carcase, fie integrate pe placa electronica, cel din urma caz dand cea mai proasta recepie iar daca dispozitivul are si carcasa metalita, apare problema.

1. Cumpara un router nou ! Toate routerele de pe piata au acum standardul B/G/N, iar N oferind cea mai buna viteza si semnal. Gasiti routere intre 40 lei (de ex Tenda N3, foarte bun) pana la 100 lei, cu 3 antene. Va recomand sa va orientati cate unul cu cel putin 2 antene.
Daca routerul vostru are 2 antene, orientati o antena drept iar una orizontal, pentru a modula semnalul wireless in ambele sensuri in care pot avea dispozitivele receptia – antena pe vertical sau pe orizontal
1

2. Gaseste cel mai bun loc din casa. Incearca sa plasezi routerul cat mai central in locuita ta, in cazul in care este o casa cu nivel sau central spre camerele unde se afla dispozitivele care folosesc Wi-Fi. Plaseaza routerul desupra sau pe obiectele mobiliere, chiar daca sunt din lemn, acestea blocheaza semnalul.
use equipment

3. Daca routerul vostru are setari avansate, intrati in interfata de control web de obicei gasita la adresa 192.168.0.1 sau 192.168.1.1 si autentificati-va daca nu ati schimbat datele cu Userul ADMIN si parola ADMIN.

lgin

a. Securizati-va conexiunea cu standardul WPA/WPA2 – PSK si criptarea AES. Puneti-va o parola care nu poate fi usor ghicita din numere si cifre, asta va asigura ca nu aveti paraziti care folosesc banda disponibila

b. Selectati standarul N daca este disponibil. Este posibil ca in meniu sa apara B/G/N combinate. Acesta va asigura cea mai mare performanta.

c. Selectati daca aveti posibilitatea la campul “Channel – canal” optiunea “AUTO” pentru ca routerul sa se fereasca de interferentele celoralte routere din vecinatate. De asemenea, selectati Latimea de banda 20/40 pentru a asigura viteza maxima de transfer
untitled
4. Folositi un Wi-Fi Repeater pe care il puteti gasii incepand de la 40 lei. Acesta are rolul de a amplifica semnalul slab al routerului principal. Aceasta solutie este una extreme si este intalnita doar in casele foarte mari sau in pensiunile turistice.
untitled

Sigur te intereseaza si:

CITESTE SI:  Cum sa setezi telefonul pentru a fi conectat mereu la WiFi
More from Florin Andrei

Controleaza-ti Smartphoneul si Tableta Android De Pe PC

Salut ! Daca ieri va aratam cum sa controlati computerul si sa...
Citeste tot

3 Comentarii

  • Pe partea stanga ai meniul, slectezi de acolo Wireless iar in pagina din mijloc este o sectiune unde poti modifica latimea de banda. Daca nu te descurci cauta pe Google imagini tp-link tl-wr841n bandwidth control

  • Nu este recomandata sa se foloseasca optiunea auto deoarece el se va pune pe canalul 1 sau 6 mereu, asa au majoritatea routerel din fabrica si o sa aveti o gramada de interferente cel mai bun canal pe 40 Mhz este 3 sau 13 si pe 20 Mhz 4 sau 11.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *