Connect with us

Stiri despre telefoane

Amenda Mega Image, magazinul sanctionat cu 2 milioane de euro

Published

on

Amenda Mega Image, magazinul sanctionat cu 2 milioane de euro, o penalizare despre care nu auzim in fiecare zi. Dar se pare ca autoritatile sunt cu ochii pe comercianti, indiferent de natura lor sau de domeniul de activitate. Reamintim ca de curand, BlueAir a primit o amenda la fel de mare.

A urmat un adevarat scandal intre compania aeriana si ANPC, probabil ca asta se va intampla si in cazul magazinului Mega Image, acesta fiind de data aceasta sanctionat de catre Consiliul Concurentei.

Consiliul Concurenței a sancționat Mega Image cu amendă în valoare de 10,08 milioane lei
(aproximativ două milioane euro) pentru furnizarea de informații inexacte privind prețurile
unor produse de bază, precum uleiul de floarea-soarelui.
Autoritatea de concurență a solicitat marilor retaileri, în cadrul unei cercetări de piață, o serie de informații referitoare la prețul mediu săptămânal de achiziție și de vânzare la raft pentru anumite produse de bază și a constatat că există anumite neconcordanțe în răspunsul transmis de Mega Image.

Advertisement

Amenda Mega Image – 2 milioane de euro

Spre exemplu, în cazul prețului mediu lunar al uleiului de floarea-soarelui de 1 litru, din prima parte a acestui an, rezulta că Mega Image practica cel mai mic preț la raft dintre retailerii analizați, de 3,69 de lei/litru, preț afișat și în aplicația Monitorul Prețurilor. Produsul nu se regăsea, însă, în magazine la prețul indicat.

Amenda Mega Image

„Prin transmiterea de informații greșite, Mega Image a indus în eroare autoritatea de
concurență, dar și consumatorii care folosesc Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare
pentru a afla unde pot găsi prețurile cele mai mici pentru produsele dorite. Am sancționat
compania pentru nerespectarea procedurilor impuse de lege și, de asemenea, vom fi atențica românii care utilizează platforma online să aibă acces, în continuare, la prețurile corecte transmise de companii”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Monitorul Prețurilor este o aplicație online, lansată de Consiliul Concurenței, care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalii
comercianți cu amănuntul de produse alimentare.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des