Acasă Stiri Android Si Noutati Android 8.0 Oreo, noua varianta a sistemului de operare pe 2017

Android 8.0 Oreo, noua varianta a sistemului de operare pe 2017

0

Android 8.0 Oreo, noua varianta a sistemului de operare pe 2017, pare ca asa se va numi si era de asteptat ca acest update sa inceapa cu litera O si sa fie asociat cu un desert, nu cred ca mai este cineva care sa nu stie ca cei de la Google isi aleg in acest mod denumirea sistemului de operare.

Nu mai fac acum nici istoric, sunt niste lucruri stiute de toata lumea, Google I/O 2017 este evenimentul pe care-l asteptam la finalul verii, atunci vom afla toate detaliile despre Android 8.0 Oreo, sau “O” asa cum este el denumit acum. Este posibil ca denumirea sa fie schimbata, versiunea 7 inainte de lansare se zvonea ca va purta numele Nutella, iata ca pana la urma a fost vorba de Nougat.

Parerea mea este ca cei de la Google se cam grabesc cu aceste actualizari, stim ca la ora actuala Android 7 Nougat si chiar Marshmallow nu sunt prezente pe multe telefoane, producatori mari nu au reusit inca actualizarea la Nougat, ce sa mai vorbim de producatorii mai mici.

De indata cu aparitia Android 8.0 Oreo, utilizatorii vor presa producatorii si mai mult cu actualizari si nu cred ca asa ceva trebuie sa se intample. Android 8 nu aduce o experienta cu mult schimbata fata de Nougat, cel putin asta vedem si intelegem din materialul video preview de mai jos, material video prezentat de catre cei de la Android Central.

Poate ar fi o idee buna ca cei de la Google sa lanseze astfel de versiuni ceva mai rar, poate o vina o poarta si producatorii care nu ofera actualizari si nu tin pasul cu Google!

Si o alta vedere de ansamblu:

Cateva noutati aduse de Android 8.0 Oreo:

  • Wi-Fi Aware – comunicare posibila intre dispozitive apropiate, chiar si in cazul in care nu exista punct de acces la internet
  • Picture in Picture – putem deschide mai multe “ferestre” pe ecran (PIP)
  • Adaptive icons
  • Redare audio Hi-Fi prin Bluetooth
  • Suport framework Telecom
  • Management mai bun al autonomiei

Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here