Connect with us

Stiri despre telefoane

ANPC amendeaza eMag pentru BF 2021 iata motivele

Published

on

ANPC amendeaza eMag pentru BF 2021 iata motivele

ANPC amendeaza eMag – Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) nu a iertat nici magazinul eMag, acesta a primit o amenda de 50.000 de lei / 10.000 de euro, cam cat fac ei in cateva minute (probabil) de Black Friday. Magazinul a vandut in ziua respectiva produse in valoare de 609.000.000 lei / 120 milioane euro!. Amenda este de 10 mii de euro.

Avand in vedere ca mai toate magazinele mari au primit o amenda cu ocazia evenimentului de Black Friday 2021, ne intrebam daca a existat vreun mega retailer care sa tina pe buna aceasta campanie promovata cu mare fast. In cazul eMag, se pare ca aceasta “sarbatoare a preturilor” a fost pe bune, dar a venit cu confuzii.

Dar este un amanunt interesant. Spre deosebire de alti comercianti, eMag nu a practicat aceleasi preturi (ca inainte de BF). Adica ofertele au fost reale, cel putin ANPC nu a gasit sau nu ne-a precizat asta in comunicatul oficial pe care-l vedeti mai jos. eMag spune ca a remediat la timp problema semnalata si clientii nu au avut de suferit. Iata si motivele pentru care au fost sanctionati:

Advertisement

ANPC amendeaza eMag

Comisarii ANPC au constatat următoarele abateri: Pe pagina de prezentarea a produselor, lângă prețul de referință (“prețul tăiat“) la care se aplică reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apare mesajul:
“Prețul tăiat este cel mai mic preț la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile“, neexistând nicio altă informație care să prezinte durata promoției (reducerii), respectiv data de început a acesteia.
ANPC amendeaza eMag pentru BF 2021 iata motivele
Din analiza documentației prezentate de operatorul economic privind evoluția prețurilor, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii, pentru produsele verificate, coroborat cu constatările de mai sus, a rezultat faptul că omiterea informației privind data aplicării reducerii este de natură să creeze confuzie și dificultate în verificarea celui mai mic preț la care sunt vândute produsele, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii.
Ca atare, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 50 000 lei.
De asemenea, comisarii ANPC au propus dispunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte a operatorului economic

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

1 Comment

1 Comment

  1. Alin

    noiembrie 15, 2021 at 14:48

    Si eu care speram că aștia au avut blat 🙄

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des