Connect with us

Stiri despre telefoane

Pozitia eMAG privind amenda ANPC data de BF 2021

Published

on

Pozitia eMAG privind amenda ANPC data de BF – Iata ca la scurt timp dupa ce Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat o amenda comerciantului, acesta vine si cu precizari. Si repet, asa cum am spus cu alte ocazii, cred ca este printre putinele magazine mari care au avut un Black Friday corect.

Nu sunt eu in masura sa spun cat de corect a fost, dar pot sa-mi exprim un punct de vedere. Am stat mult si am cautat printre ofertele lor, am ziz ca nu scapa si pana la urma tot ii prind cu ceva. Dar nu a fost asa, cel putin din analiza mea, preturile au fost reduse.

Desigur, nu am avut cum sa analizez sute de mii de produse! Au avut preturi mai mici, unele chiar in comparatie cu tot anul 2021 (au avut o sectiune clara). Chiar au fost telefoane reduse, televizoare si alte aparate electrocasnice. Atentie, multi au facut o confuzie.

Advertisement

Au comparat oferta vanzatorului eMag cu a altui vanzator de pe aceasta platforma, adica eMag Marketplace. Asa s-a ajuns la o usoara confuzie. Retineti ca acelasi telefon (spre exemplu) poate avea mai multe preturi in acelasi magazin. Daca este vandut de X costa 200 de lei, daca este vandut de Y poate costa 250 lei sau 300 lei daca este vandut de Z.

Mereu trebuie sa va uitati la cine-l vinde si asta este semnalizat clar in pagina produsului. In rest, fiecare client cu parerile lor. Nu le iau apararea, nu am interese sau beneficii. Acesta este strict punctul meu de vedere. Acum, sa vedem si punctul lor de vedere:

Pozitia eMAG privind amenda ANPC data de BF 2021

“Aspectele sesizate de ANPC privind afișarea perioadei campaniei au fost rezolvate prompt, iar clienții nu au fost afectați. Am pus la dispoziția autorităților în mod transparent informațiile necesare privind organizarea campaniilor promoționale la eMAG. 

Advertisement

De asemenea, ANPC a verificat zeci de prețuri din cadrul campaniei Black Friday dar și din alte promoții și nu a constatat nicio abatere privind aplicarea reducerii conform legii, la cel mai mic preț din ultimele 30 de zile. 

În plus, ca o dovadă suplimentară de transparență, am construit un ghid de marcaje și caracteristici ale produselor, care este public și poate fi accesat de oricine pe pagina noastră de informații, sau printr-o simplă căutare pe eMAG: https://www.emag.ro/info/ghid-de-marcaje-produse-si-preturi 

Considerăm că eforturile autorităților de a susține transparența informațiilor sunt în interesul clienților și au rolul de a crește încrederea acestora în comercianți.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des