Acasă Tutoriale telefon 2020 Apel WiFi gratuit, ce este, cum functioneaza si cum se seteaza

Apel WiFi gratuit, ce este, cum functioneaza si cum se seteaza

11

Apel WiFi gratuit, ce este, cum functioneaza si cum se seteaza – Probabil ati vazut in meniul telefonului vostru, in zona de setari sau cea rapida, o pictograma sub care scrie “Apel WiFi”.

Chiar asa este, puteti folosi reteaua WiFi pentru a forma un numar de telefon si a initia o convorbire telefonica. Am spus “gratuit”, deoarece ne vom folosi de o retea wireless si teoretic, accesul la astfel de retele este gratuit. Dar chiar si asa, tarifarea se va face conform abonamentului.

Sa ne imaginam urmatoriul scenariu, asta pentru a ne da seama cu exactitate, ce inseamna si cand se foloseste aceasta optiune.

Esti intr-un club sau un bar, intr-o institutie publica, intr-un spital sau in orice alt loc in care NU ai semnal de telefonie mobila, dar ai acces la o retea WiFi gratuita. Poate chiar in casa sunt zone in care semnalul este slab si nu poate sa sustina o convorbire telefonica normala.

Deci, chiar daca nu ai deloc semnal 3G sau 4G, poti suna pe oricine, fara nicio problema. Nu trebuie sa folosim nicio aplicatie conexa, este suficienta cea clasica prin care sunam in mod obisnuit.

Puteti face un test rapid acasa. Activati “Apel WiFi”, porniti modul “avion” pe telefon si apoi, formati orice numar si sunati. Veti observa ca nu sunt probleme. Cum se configureaza telefonul?

Apel WiFi gratuit

Intrati in meniul de setari – conexiuni- Apel WiFi. Activati optiunea respectiva si apoi, reporniti telefonul. Veti observa ca apare o noua iconita, am semnalat-o in captura de ecran de mai sus. Asta este tot, alte setari nu sunt necesare. Nici nu trebuie sa opriti mereu aceasta setare, nu consuma baterie si nici nu aduce trafic de date in plus.

Atentie insa – trebuie sa aveti cartela in interiorul telefonului, chiar daca semnalul nu exista sau sunteti in “Mod Avion”. Fara cartela SIM, aceasta optiune nu poate fi activata! Asta este tot, iata si cateva capturi de ecran, puteti observa ca am purtat o conversatie telefonica in “Mod Avion” cu ajutorul acestui “Apel WiFi”.

Citeste si alte postari din categoria “Tutoriale pentru telefon“.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here