Acasă Tutoriale telefon

Apel WiFi gratuit, ce este, cum functioneaza si cum se seteaza

17

Apel WiFi gratuit, ce este, cum functioneaza si cum se seteaza – Probabil ati vazut in meniul telefonului vostru, in zona de setari sau cea rapida, o pictograma sub care scrie “Apel WiFi”.

Chiar asa este, puteti folosi reteaua WiFi pentru a forma un numar de telefon si a initia o convorbire telefonica. Am spus “gratuit”, deoarece ne vom folosi de o retea wireless si teoretic, accesul la astfel de retele este gratuit. Dar chiar si asa, tarifarea se va face conform abonamentului.

Sa ne imaginam urmatoriul scenariu, asta pentru a ne da seama cu exactitate, ce inseamna si cand se foloseste aceasta optiune.

Esti intr-un club sau un bar, intr-o institutie publica, intr-un spital sau in orice alt loc in care NU ai semnal de telefonie mobila, dar ai acces la o retea WiFi gratuita. Poate chiar in casa sunt zone in care semnalul este slab si nu poate sa sustina o convorbire telefonica normala.

Deci, chiar daca nu ai deloc semnal 3G sau 4G/5G, poti suna pe oricine, fara nicio problema. Nu trebuie sa folosim nicio aplicatie conexa, este suficienta cea clasica prin care sunam in mod obisnuit.

Puteti face un test rapid acasa. Activati “Apel WiFi”, porniti modul “avion” pe telefon si apoi, formati orice numar si sunati. Veti observa ca nu sunt probleme. Cum se configureaza telefonul?

Apel WiFi gratuit

Intrati in meniul de setari – conexiuni- Apel WiFi. Activati optiunea respectiva si apoi, reporniti telefonul. Veti observa ca apare o noua iconita, am semnalat-o in captura de ecran de mai sus. Asta este tot, alte setari nu sunt necesare. Nici nu trebuie sa opriti mereu aceasta setare, nu consuma baterie si nici nu aduce trafic de date in plus.

Atentie insa – trebuie sa aveti cartela in interiorul telefonului, chiar daca semnalul nu exista sau sunteti in “Mod Avion”. Fara cartela SIM, aceasta optiune nu poate fi activata! Asta este tot, iata si cateva capturi de ecran, puteti observa ca am purtat o conversatie telefonica in “Mod Avion” cu ajutorul acestui “Apel WiFi”.

Citeste si alte postari din categoria “Tutoriale pentru telefon“.

REVEDEȚI PREZENTAREA
General
Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un OnePlus 7 PRO. Lectura placuta! Pentru contact, foloseste adresa admin@androidro.ro
apel-wifi-gratuit-ce-este-cum-functioneaza-si-cum-se-seteazaApel WiFi gratuit, ce este, cum functioneaza si cum se seteaza - Probabil ati vazut in meniul telefonului vostru, in zona de setari sau cea rapida, o pictograma sub care scrie "Apel WiFi".Chiar asa este, puteti folosi reteaua WiFi pentru a forma un numar...

17 COMENTARII

  1. Poate vrei să suni spre un fix sau la autorităţi sau pe cineva care nu e acasă și are datele mobile închise sau pur și simplu nu are Whatsapp și nici Messenger (bunica, de exemplu, când ești în altă ţară). Oare tu de ce ai cartelă cu număr de telefon, de ce nu îţi iei doar una cu internet mobil? A, te mai sună lumea și pe numărul de telefon? Și mai suni și tu normal? Nu ești cu toată lumea prieten pe Facebook? Aici s-a prezentat o facilitate despre care multă lume nu știe, dar nu e obligatoriu să o folosești dacă nu ai nevoie.

  2. Am un Samsung J6 2019 si nu imi apare simbolul pe telefon in reteaua Digi. Fenomen ciudat in conditiile in care cu o cartela Orange apare optiunea respecvtiva. Am incercat o gramada de variante si nu-i dau de cap. Ma puteti ajuta?

  3. pe vodafone, prin wifi calling merg atat apeluri gsm cat si sms-urile
    pe orange, prin wifi calling merg doar apeluri gsm, NU si sms
    aveti idee pe digi daca prin wifi calling merg doar apeluri sau si sms?

    • update: wifi calling pe digi merge doar pe android, nu si pe iphone. daca are cineva android si poate testa daca merg sms prin wifi calling (in airplane mode)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.