Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Aplicatia Declaratie Propria Raspundere, direct completata pe telefon

Published

on

Aplicatia Declaratie Propria Raspundere, direct completata pe telefon

Am descoperit-o ca fiind in topul aplicatiilor descarcate din Google Play, este vorba despre topul oficial al magazinului. Desi nu cred ca este o aplicatie oficiala, m-am uitat putin pe comentatiile celor care au folosit-o si chiar pare ok.

Stiu, am ajuns rau de tot! Nu avem voie sa iesim din casa fara un anumit motiv, parcurile sunt inchise, magazine inchise, scoli inchise, etc. Si peste toate acestea, mai trebuie sa completam si o declaratie pentru a ne deplasa pana la un magazin alimentar!

Conform dezvoltatorului, aplicatia este gratuita si nu salveaza datele utilizatorilor si nici alta informatie cu caracter personal nu este colectata! Nu are nevoie de conectare la internet, declaratia fiind salvata numai pe telefonul utilizatorului.

Advertisement

In cazul in care se doreste, declaratia poate fi salvata si in format PDF, dar va avea nevoie de permisiunea de stocare. Stim deja ca avem posibilitatea de a completa pe telefon declaratia, si mai ales ca este obligatorie in momentul in care parasim locuinta.

Interesant ca iti ofera si posibilitatea de a o semna, direct pe telefon, fara sa mai folosim alte aplicatii. Aplicatia “Declaratie Propria Raspundere” reproduce fidel toate campurile necesare si ne ofera posibilitatea de a bifa rubrica aferenta.

ATENTIE! Singura sursa oficiala de unde se pot descarca declaratiile, este AICI.

Advertisement

Declaratia poate fi salvata si in format PDF, dar avem posibilitatea de a o pastra in telefon. Alte detalii nu exista si nici nu sunt necesare. Iata cum arata interfata (nu are reclame si nici nu necesita conexiune la internet). Repet insa, nu este o aplicatie oficiala, am observat ca sunt nedumeriri si in legatura cu semnatura! Dar, ordonanta nu ne spune nimic in legatura cu semnatura, daca este buna sau nu cea oferita de aplicatiile de acest gen, inclusiv cea in format PDF!

Este legala aplicatia? Nimeni nu stie. Totusi, daca citim comentariile din pagina aplicatiei, aflam ca ar fi… Atentie! Chiar daca am prezentat aceasta aplicatie, recomand a se descarca declaratia numai de pe stirioficiale.ro (link mai sus).

Noi precizari: “Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura”. Asta presupune faptul că documentul „ poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând tipărirea și semnătura olografă a titularului. Ulterior, îl puteți fotografia și păstra în telefonul/tableta dvs. pentru a-l prezenta autorităților. via

Advertisement
Semnatura olografa – inseamna semnatura scrisa de mana

PRECIZARI IN LEGATURA CU SEMNATURA

LINK APLICATIE.

Aplicatia Declaratie Propria Raspundere

Conform ordonantei nr 3 din data de 25.03.2020, adeverința eliberata de angajator sau declaratia pe propria raspundere pot fi prezentate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Alin

  aprilie 15, 2020 at 16:09

  De ce sa te complici cu asemenea lucruri cand poti completa (inclusiv semnatura olografa ) foarte usor acea declaratie direct in telefon cu super cunoscuta aplicatie “Adobe reader”?
  Chiar poti edita,bifa si debifa acele pct din acea declaratie foarte usor cu Adobe versiunea free!
  Chiar nu pricep de ce ați mai avea nevoie de alte asemenea dracii de aplicatii !?

 2. Cata

  aprilie 23, 2020 at 09:52

  Este o MARE TEAPA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des