Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Instaleaza Tenda WiFi si seteaza un router de pe telefon

Published

on

Instaleaza Tenda WiFi si seteaza un router de pe telefon

Aplicatia Tenda WiFi, configurare router de pe telefon – Recent, mi-am cumparat un router nou, modelul Tenda AC10 AC 1200. Si pentru a configura reteaua WiFi, trebuie sa intri in panoul de administrare al routerului.

Pana acum, la modelul vechi, pentru diverse setari, foloseam un PC sau un laptop. Routerul acesta este conectat si el la cel de la RDS, modelul ZTE GPON ONT ZXHN F618.

Instaleaza Tenda WiFi si seteaza un router de pe telefon

Acesta (de la RDS), este de mai slaba calitate si nu este capabil de conexiuni 5Ghz. Nici nu puteam scapa de el, fibra optica se introduce direct in routerul de la RDS, cel de la TENDA nu suporta o astfel de conexiune.

Advertisement

In fine, voi scrie in viitor un articol in care am sa va explic ce anume am facut si cum am configurat reteaua WiFi, folosindu-ma de routerul de la RDS si de acest Tenda AC10 AC 1200, asta in cazul in care vreti si voi sa aveti o conexiune WiFi 5Ghz.

Acum, revenim la subiectul acestui articol si la aplicatia Tenda WiFi, utila in cazul in care ai un router produs de catre aceasta companie (Tenda).

Aplicatia Tenda WiFi, configurare router de pe telefon

Aplicatia are cateva setari chiar interesante, iti permite sa faci configurarea direct de pe telefonul mobil si suporta inclusiv limba romana, asta inseamna ca poate fi folosita si de cei ce nu sunt familiarizati cu anumiti termeni tehnici, in limba engleza.

Advertisement

Ce anume poti seta/configura, direct de pe telefon?

 • Vizualizare in timp real a dispozitivelor conectate la reteaua WiFi (acestea pot fi adaugate inclusiv la lista neagra, poti seta control parental, limitarea vitezei, etc)
 • Informatii internet – versiune firmware, stare conexiune, durata de functionare, tip conexiune, etc.
 • Poti redenumi reteaua ta WiFi (atat 2.4Ghz, cat si 5GHz), poti seta o noua parola sau poti ascunde reteaua.
 • Repornirea routerului.
 • Setari internet (PPPoE, DHCP, IP Static)
 • Adaugare lista neagra.
 • Actualizare de sistem.
 • Control LED (inca nu mi-am dat seama despre ce este vorba)
 • Resetare.
 • Accerelare WiFi.
 • Programare WiFi.
 • Activare de la distanta.
 • Verificare securitatea retelei.
 • Alegerea puterii de transmisie (scazuta, mare sau medie).

Sunt destul de multe optiuni disponibile, dar majoritatea chiar utile si care nu necesita cunostinte in domeniu pentru a le putea accesa sau configura. Asta mi-a placut la aplicatia Tenda WiFi.

In plus, la prima conectare, dupa instalarea aplicatiei pe telefonul mobil, iti recunoaste singura tipul de router pe care-l ai si prima configurare este aproape automata.

In capturile de mai jos, observati cum arata interfata aplicatiei Tenda WiFi, dar si setarile disponibile. In cazul in care sunteti curiosi si vreti sa o testati, se descarca (gratuit), de AICI.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

4 Comments

4 Comments

 1. Albu Marian

  ianuarie 2, 2020 at 03:55

  Buna,
  Eu folosesc modelul AC10U care are port USB in plus fata de modelul tau si sunt foarte multumit de el. Inainte foloseam un router de la RDS (KAON AR4010) care a mers ok cam 3 ani dar care se restarta foarte des si la care in ultima perioada viteza “pica” de la Gigabit la Fast Ethernet si nu isi revenea decat dupa un restart.
  Cu functia de “Control LED” poti sa opresti led-urile router-ului. Este utila celor care care folosesc router-ul in dormitor.

 2. Cosmin

  ianuarie 2, 2020 at 06:16

  Ok, multam pt. precizari 😉

 3. Kodd

  ianuarie 8, 2020 at 17:32

  Salut. Am folosit si eu routerul tenda ac10u anul trecut. Anul asta am facut upgrade la tenda ac18.
  La voi pe tenda ac10u daca setati viteza maxima pe reteaua guest se seteaza doar pe download? La mine limitarea vitezei retelei guest se seta doar pe download iar viteza pe reteaua guest la uplo ad ramanea nelimitata. La 300 lei eu revomand ac18. Are stabilitate si putere pe wireless chiar mai mare fara de ac10u. Pe tenda ac18 se limiteaza viteza pe reteaua guest atat la download cat si la upload. Tenda ac10u are pe wifi 2,4 ghz canalele de la 1 la 13 pe cand pe ac18 sunt sunt de la 1 la 11. Pe tenda ac18 in banda 5 GHz sunt canalele de la 150 pe langa cele de la 40 disponibile. Tenda ac10u are doar canalele de la 40 dusponibile in banda de 5 GHz. Oricum amandoua routere foarte bune si stabile… iar acoperirea wireless oe maxim este ilegala ca putete. are o putere mare pe wireless. Tenda ac10u are 1W putere wireless in banda 2,4 GHz iar Renda ac18 are 600-700 mW putere wireless in banda 2,4 GHz.. Totusi in experienta de utilizare a mea acoperirea wireless si puterea mi se par mai bune la tenda ac18, o avea asadar si mai multa putere fata de cum a fost testat el in laborator.

 4. Oti

  august 1, 2020 at 11:02

  Te Salut,cum as putea conecta routerul tenda 1200 la un router Telekom,am conectat cablu de rețea în tenda și zice că nu am conexiune internet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des