baterie

Ce sa faci daca ai o problema cu senzorii din telefon

Uite o aplicatie utila pentru telefonul Android care te ajuta sa calibrezi senzorii din al tau smartphone, buna de folosit si de testat atunci cand sunt ceva probleme.

Ce sa faci daca ai o problema cu senzorii din telefon
Last updated:

Aplicatie pentru calibrat senzorii telefonului – Telefoanele noastre sunt pline de senzori si asa cum ne imaginam, acestia trebuie sa functioneze perfect pentru a nu aparea probleme si implicit, disconfort. In general, acesti senzori nu prea se strica de la sine, sunt destul de putine cazuri.

Socurile mecanice si vechimea telefonului sunt principalii vinovati atunci cand apar unele probleme. In general, cele mai mari probleme sunt cu senzorul de proximitate si cu cel de luminozitate. Cel de proximitate se ocupa de oprirea ecranului in convorbirile telefonice, cel de luminozitate regleaza intensitatea ecranului in functie de lumina din mediul ambiant.

Inainte de a instala aplicatia care se ocupa de calibrarea senzorilor, trebuie sa vedem ce senzori avem pe telefonul nostru. Unele telefoane sunt mai dotate, altele mai putin.

Instaland aplicatia Sensors Multitool, vei afla ce senzori sunt prezenti in telefon si tot de aici, poti si sa-i testezi. Este suficient sa deschizi fiecare categorie si de acolo, poti incepe sa testezi functionarea senzorilor.

Ce sa faci daca ai o problema cu senzorii din telefon – o aplicatie utila si buna

De calibrare, se ocupa aplicatia “Quick TuneUp-Phone Calibration”. Este gratuita, dar pot aparea reclame dupa anumite actiuni. Si aceasta aplicatie este impartita in mai multe categorii. Este capabila de o calibrare rapida a componentelor sau poate fi folosita pentru a se ocupa de fiecare element. In principal, se poate ocupa de memorie, calibarea tuturor senzorilor, calibrarea ecranului dar si a bateriei. Dupa fiecare procedura, este necesara repornirea telefonului. Aplicatia este gratuita si se descarca de AICI.