DISTRIBUIȚI

Aplicatie utila care chiar isi face treaba, dubla atingere off screen si am testat destul de multe aplicatii care fac acest lucru, multe dintre ele simuleaza un ecran stins si nu il opresc cu adevarat, asta se traduce printr-un consum marit de energie atunci cand telefonul este blocat. Acest consum de energie se datoreaza faptului ca ecranul nu se opreste cu adevarat, el nu devine negru ci capata o nuanta spre gri.

Insa, aplicatia Smart Screen On/Off Auto pare ca rezolva acest aspect si ecranul se opreste cu adevarat, eu nu am observat o scadere nefireasca a autonomiei acumulatorului si da, ecranul se opreste cu adevarat la dubla atingere, aplicatia chiar o face si nu simuleaza asta.

Desigur ca o puteti testa si in cazul in care depistati ceva probleme, o puteti dezinstala rapid. Eu am testat-o pe telefoane ce au Android Marshmallow, Lollipop si Android Nougat, mult mai bine pare ca lucreaza pe Marshmallow si Lollipop. Pe Android Nougat am observat ca nu de fiecare data ecranul se opreste la dubla atingere.

Din pacate, reversul nu este valabil, adica nu putem debloca telefonul prin dubla atingere, el poate fi numai oprit in acest mod. Iata cum o instalati si cum o setati corespunzator.

CITESTE SI:  Fidget Hand Spinner, jucaria care face furori in Romania are aplicatie

Pentru inceput, aplicatia trebuie descarcata de AICI (observ ca are un numar mare de recenzii pozitive) si instalata pe telefonul vostru, apoi faceti rapid urmatoarele setari:

Asa arata aplicatia in Google Play, in captura numarul 2 vedem interfata principala care ni se va deschide imediat dupa instalare si dupa ce pornim aplicatia. Trebuie sa o activam, vom face asta apasand pe “enable application”

Vom fi redirectionati (automat) apoi catre meniul accesibilitate, acolo va trebui sa o pornim. Revenim in aplicatie si ne asiguram ca aplicatia este pornita, o inchidem si apasam de doua ori pe display pentru a o activa (o singura data se face acest pas) Trebuie apasat pe o zona libera, una care nu contine pictograme si vom astepta cateva secunde pana cand vom vedea un mesaj ca in ultima captura foto de mai jos. Apasam pe “Activate this device administrator” si totul este gata, aplicatia este gata setata si activa!