Acasă Aplicatii telefoane Android

Cum verifici in timp real preturile la motorina si benzina, aplicatie

1

Cum verifici in timp real preturile la motorina si benzina, aplicatie oficiala dinsponibila gratuit in Google Play. Poti vedea cat costa litrul de carburant in toata tara, pe o ruta prestabilita, un oras anume, o benzinarie anume, etc. Preturile sunt actualizate la zi, probabil ca si instant.

Ieri, 09.03.2022, pretul de motorina standard la OMV era de 7.83 lei/litru. Azi, 10.03.2022, pretul este de 8.33 lei / litru. In reteaua de benzinarii MOL Romania, acelasi tip de carburant standard a ajun sa coste 9 lei. Petrom vinde motorina la aproape 8 lei, 7.99 lei in medie.

Preturi motorina standard / 10.03.2022

Cea mai ieftina este la Lukoil Romania sau Rompetrol, dar si aici par a fi scumpiri usoare fata de ieri, ziua in care au fost cozi uriase la pompe. Insa, putem spune ca cei ce au astazi un drum lung si au facut ieri plinul de la OMV, au iesit in castig? Sau cei care au alimentat de la MOL? Cred ca da, numai la OMV pretul a crescut cu aproape 50 de bani, intr-o noapte. MOL ar fi anuntat ca are probleme cu stocurile si acesta ar fi motivul pentru preturile mai mari.

Si asta dupa ce autoritatile ne dadeau asigurari ca sunt stocuri suficiente. Si fiind deja stocuri, de ce au crescut atat de mult unele benzinarii pretul intr-o noapte? Unde se va ajunge? Speram ca preturile sa se duca in jos incepand de astazi si la noapte sa nu mai avem parte de inca o majorare.

Benzina standard are un pret mai prietenos (10 martie 2022). La benzinariile din Brasov, preturile sunt urmatoarele: OMV 8.11 lei / litru, LukOil 7.99 lei / litru, MOL 8.54 lei / litru, Petrom 7.99 lei / litru.

Revenim acum la aplicatie, Monitorul Prețurilor este numele ei si este dezvoltata de catre Consiliul Concurentei. Mi se pare extrem de utila si recomand sa o instalati in perioada aceasta. Nu arata numai preturile carburantilor, sunt o multime de produse analizate acolo. Insa, pe noi ne intereseaza motorina si benzina. Observ ca cel putin pentru moment, nu sunt afisate preturile in reteaua Rompetrol, dar acestia au zilele acestea o problema tehnica.

Iata cum arata aplicatia aceasta: