Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Aplicatia care scrie in locul tau: este suficient sa vorbesti

Published

on

Transcriere live este o aplicatie dezvoltata de Google. Asta inseamna ca putem avea incredere in ea si pe deasupra, este si o aplicatie de calitate. Eu m-am jucat putin cu ea si pot spune ca este chiar interesanta si utila in anumite cazuri.

Utila poate pentru elevi, studenti sau pentru cei care au nevoie de transcrierea in timp real a conversatiilor. Mai exact, aplicatia foloseste microfonul telefonului si pe display, va aparea scris exact ceea ce persoana vorbeste.

Cu cat microfonul telefonului este mai de calitate, transcrierea va fi mai buna. La fel, daca dictia este superioara si rezultatele vor fi mai bune.

Advertisement

Are full suport pentru limba romana, stie sa srie cu litere mari atunci cand este nevoie, recunoaste si cifrele. Conform descrierii din Google Play, aplicatia a fost initial conceputa pentru persoanele surde, sau pentru cele cu deficiente de auz.

Dar poate fi folosita de oricine. Aplicatia “Transcriere live ” foloseste tehnologia de recunoastere vocala automata de ultima generatie de la Google.

Aplicatia care scrie in locul tau: este suficient sa vorbesti

Transforma in timp real vocea si sunetul in text, accepta transcrierea in peste 70 de limbi si dialecte, suporta trecerea rapida de la o limba la alta, afiseaza sunetele non-vocale.

Advertisement

Transcrierile pot fi salvate pana la trei zile pe dispozitiv. Pentru rezultate cat mai bune, puteti folosi si microfoane externe, inclusiv cele ale castilor cu fir sau cele prin Bluetooth.

Aplicatia a fost dezvoltata in colaborare cu Universitatea Gallaudet, principala universitate pentru persoanele surde si cu deficiente de auz din S.U.A.

Iata cum arata interfata aplicatiei si zona de setari:

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
5 Comments

5 Comments

 1. Alex

  ianuarie 24, 2020 at 05:41

  Frate, un link frate. Ditamai articolul fără link.

 2. Stoica Catalin stoicatalin64@gmail.com

  ianuarie 25, 2020 at 16:21

  Salut. Am instalat-o…merge perfect! Nu stiu insa cum pot trimite un text scris ca mesaj in wats app sau mess…ma poti sfatui?

  • Liviu

   martie 2, 2020 at 01:39

   De copy/paste, ai auzit?

 3. Oskar

  aprilie 13, 2020 at 14:05

  Super aplicatie, o folosesc pe un telefon motorola one zoom si pot sa spun ca e foarte utila, mai ales cand sunt la volan si nu pot sa tastez sa imi fac anumite notite.

 4. Dan Capitan de plai

  septembrie 5, 2021 at 04:28

  Va rog frumos sa ma ajutati sa gasesc textul ; am scris ,l-am salvat dar nu-l gasesc nicaieri in telefon…
  Multumesc mult!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des