baterie

Aplicatia care scrie in locul tau: este suficient sa vorbesti

Transcriere Live este o aplicatie de incredere si vine direct de la Google. Practic, tu vorbesti si ea scrie in locul tau. Utila in mai multe situatii.

Aplicatia care scrie in locul tau: este suficient sa vorbesti
Last updated:

Transcriere live este o aplicatie dezvoltata de Google. Asta inseamna ca putem avea incredere in ea si pe deasupra, este si o aplicatie de calitate. Eu m-am jucat putin cu ea si pot spune ca este chiar interesanta si utila in anumite cazuri.

Utila poate pentru elevi, studenti sau pentru cei care au nevoie de transcrierea in timp real a conversatiilor. Mai exact, aplicatia foloseste microfonul telefonului si pe display, va aparea scris exact ceea ce persoana vorbeste.

Cu cat microfonul telefonului este mai de calitate, transcrierea va fi mai buna. La fel, daca dictia este superioara si rezultatele vor fi mai bune.

Are full suport pentru limba romana, stie sa srie cu litere mari atunci cand este nevoie, recunoaste si cifrele. Conform descrierii din Google Play, aplicatia a fost initial conceputa pentru persoanele surde, sau pentru cele cu deficiente de auz.

Dar poate fi folosita de oricine. Aplicatia “Transcriere live ” foloseste tehnologia de recunoastere vocala automata de ultima generatie de la Google.

Aplicatia care scrie in locul tau: este suficient sa vorbesti

Aplicatia care scrie in locul tau: este suficient sa vorbesti

Transforma in timp real vocea si sunetul in text, accepta transcrierea in peste 70 de limbi si dialecte, suporta trecerea rapida de la o limba la alta, afiseaza sunetele non-vocale.

Transcrierile pot fi salvate pana la trei zile pe dispozitiv. Pentru rezultate cat mai bune, puteti folosi si microfoane externe, inclusiv cele ale castilor cu fir sau cele prin Bluetooth.

Aplicatia a fost dezvoltata in colaborare cu Universitatea Gallaudet, principala universitate pentru persoanele surde si cu deficiente de auz din S.U.A.

Iata cum arata interfata aplicatiei si zona de setari: