Acasă Aplicatii telefoane Android

Aplicatiile din Android GO. Cum arata si cat spatiu ocupa

0

Aplicatiile din Android GO sunt instalate pe telefoanele cu un hardware slab. Asta stiam deja, am cunoscut in ultima perioada mai multe telefoane de acest gen. Am la dispozitie un Xiaomi Redmi GO (2019), acesta este plin de aplicatii GO.

Pana il veti vedea si voi intr-un review, discutam putin despre aceste aplicatii. Ruleaza Android GO, 8.1 OREO. Desi am mai testat astfel de telefoane, putine aveau o suita aproape completa a acestor aplicatii. Aici, le-am intalnit aproape pe toate, plus Facebook Lite si un browser.

Un browser Xiaomi, este vorba despre Mint Browser, dezvoltat si el pentru aceste telefoane.

Spre deosebire de Android Stock si Android ONE, aceasta versiune nu este intretinuta direct de catre Google. Nu ei lucreaza la actualizari de securitate si alte aspecte de acest gen. Google livreaza initial softul catre producatori si mai departe, intreaga sarcina le apartine acestora. Ramane la alegerea lor daca lasa telefoanele asa, sau se ocupa de actualizari.

Pe Xiaomi Redmi GO, sunt preinstalate urmatoarele: Google GO, YouTube GO, Gmail GO, Asistent GO si Maps GO. Sa nu credeti ca interfata este diferita fata de aplicatiile standard. Nu foarte mult. O mica exceptie este data de aplicatia YouTube.

In rest, ai cam aceleasi optiuni. Poti trimite mesaje mail, le poti citi, ai acces la toate folderele, etc. Apoi, la fel si in Google Maps GO (Harti). Navigarea exact cum o stim si destul de multe setari. Facebook Lite arata si el cam la fel, sunt prezente optiunile.

Desigur, aceste aplicatii ocupa un spatiu de stocare mai mic, sunt usor mai limitate si optimizate special pentru 1GB RAM. Aici apar diferentele. De mentionat ca pe un smartphone ce nu ruleaza Android GO, nu poti instala YouTube GO sau Gmail GO. Ai acces totusi la Harti GO. 

Mai mult, pe acest Redmi GO, in Google Play, nu este disponibil un YouTube “normal” si nici Gmail sau Harti.

Aplicatiile din Android GO – Aplicatia YouTube GO se deosebeste in primul rand prin interfata. Nu ai atatea setari la dispozitie, nu poti alege rezolutia si nici macar nu poti incarca un clip. Daca ai un canal de YouTube, nu poti sterge clipurile.

Nu ai posibilitatea nici macar de a adauga un clip la preferate sau intr-un playlist. Este mult mai diferita fata de versiunea standard. Si restul sunt usor altfel, dar impactul nu este atat de mare.

Android Go si YouTube GO. Poti alege dintre calitate slaba, medie sau inalta. Nu vezi insa si rezolutia, nici macar in momentul in care dai play la un clip. Desi optiunea apare, nu am reusit sa descarc nicun clip.

Un impact mai mic am avut cand am deschis restul aplicatiilor. Sunt mai apropiate de versiunile full, nu sunt atat de limitate. Vedeti si voi cum arata in capturile de mai jos:

Cam atat pentru moment despre aplicatiile din Android GO, le voi prezenta si video. Sunt preinstalate pe Redmi GO, telefon super accesibil si nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.