Connect with us

Stiri despre telefoane

Apple a umilit Android in materie de vanzari in 2022

Published

on

Apple a umilit Android in materie de vanzari in 2022

Apple a umilit Android in materie de vanzari anul trecut si daca ar fi sa ne uitam la clasamentul celor mai vandute 10 telefoane din 2022, observam ca 8 dintre acestea sunt modele iPhone. Numai 2 cu Android si acestea sunt unele accesibile, produse de Samsung.

Destul de neclar acest clasament, nu aflam cate unitati au fost vandute din modelele respective in ce tari, continente sau alte date mai clare. Dar fiind o renumita companie de cercetare si analiza a pietei de tehnologie, vom crede datele din tabelul de mai jos, unele in care telefoanele cu Android sunt efectiv umilite.

cele mai vandute telefoane din 2022

Impresionante performantele pe care le are iPhone 12 in materie de vanzari, mai ales daca ne uitam la data la care a fost el lansat! Acesta vine din toamna anului 2020 si reuseste sa fie unul dintre cele mai vandute telefoane mobile ale anului trecut. Surprinzatoare este si aparitia lui 14 PRO Max, model mai recent si mult mai scump. Acesta a afost lansat in septembrie 2022 si a reusit sa prinda podiumul.

Advertisement

iPhone 14 Pro Max incarcator

Cat despre modelele cu Android, prea multe nu avem ce comenta. 2 sub brand Samsung, ambele cu preturi mici si specificatii slabe, probabil ca acestea au fost vandute bine de tot in India sau alte zone cu populatie numeroasa si putere mica de cumparare. A13 din 2022 este pe locul 4 si A03 2021 abia pe ultimul.

Daca vreti sa facem o scurta comparatie intre 2021 si 2022, va puteti uita la tabelul de mai jos. Situatia nu era cu mult schimbata acum 2 ani de zile, dar atunci era si Xiaomi in clasament, apareau 3 modele de Android, este drept ca toate de tip low-specs. Deci, telefoanele iPhone domina piata globala!

Apple a umilit Android in materie de vanzari in 2022

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des