Connect with us

Stiri despre telefoane

Asa iti dai seama ca bateria telefonului va ceda complet in curand

Published

on

Daca ai un telefon mobil mai vechi de 2 ani de zile, in primul rand ar trebui sa te preocupe starea bateriei si apoi restul specificatiilor, mai ales daca ai unul de top. Si daca detii un smartphone mai ieftin, poate ca nu ar trebui sa astepti 2 ani de zile pentru a te gandi la schimbul de baterie sau eventual, la achizitia altui terminal.

De obicei, telefoanele mobile sunt produse rezistente si se strica destul de greu, rare sunt cazurile in care “a picat” dintr-o data. Acumulatorul este cea mai sensibila componenta si producatorii au investit in tehnologii de incarcare rapida, dar asta nu scuteste bateria de o viata destul de limitata.

Asa iti dai seama ca bateria telefonului va ceda complet in curand

Si pana la urma, acumulatorul este o componenta esentiala a dispozitivului, care ii permite sa functioneze in mod corespunzator. Cu toate acestea, piesa care asigura energia nu dureaza pentru totdeauna si poate incepe sa se deterioreze in timp.

Advertisement

Ce indica faptul ca bateria telefonului este pe duca?

  • Durata de viata a bateriei este redusa: Daca observati ca procentele ce indica autonomia scad rapid sau mult mai rapid decat de obicei, acesta este un semn ca incepe sa se deterioreze. Nu prea aveti ce face, eventual sa tineti incarcatorul mereu in buzunar.
  • Telefonul se inchide sau se reporneste in mod neasteptat: Atunci cand bateria este pe cale sa cedeze, telefonul poate sa se inchida sau sa se reporneasca brusc, chiar daca mai exista energie. Si sa nu credeti ca un acumulator nu are treaba cu restul componentelor, chiar din contra!

Asa iti dai seama ca bateria telefonului va ceda complet in curand

  • Se incarca lent sau nu se incarca deloc: In cazul in care ai un smartphone care se incarca lent sau chiar deloc, acesta poate fi un semn clar ca bateria este pe cale sa cedeze. Ce poti face? Sa te gandesti ca sunt anumite probleme si sa-ti planifici o vizita la service.
  • Telefonul devine mai fierbinte decat de obicei: Daca ati constatat ca se incalzeste foarte mult atunci cand il utilizati, ar fi bine sa nu mai stati pe ganduri si sa va puneti intrebari mai serioase. Nu-l fortati cu alte incarcatoare sau alte cabluri, nu incercati sa-l desfaceti acasa! 99% dintre telefoane au panoul spate lipit si sunt necesare scule speciale pentru a-l desprinde.
  • Performanta generala a telefonului este afectata: Daca simtiti ca incepe sa se miste mai lent, sa se blocheze sau sa aiba probleme cu ecranul, acesta poate fi un semn ca bateria este pe cale sa cedeze si ca ar trebui inlocuita. Probabil ca nu va veti gandi nicio secunda in acele momente la legatura directa intre display si acumulator, dar aceasta exista. Acum este momentul decisiv si trebuie sa alegeti. Alt telefon sau alta baterie!?

ce durata de viata are bateria telefonului

Este important sa retineti ca aceasta componenta ar trebui sa dureze cel putin doi ani. Daca observati semne de deteriorare, ar trebui sa incepeti sa cautati un service sau sa va ganditi deja la un telefon nou. Este adevarat ca inlocuirea bateriei poate fi o solutie mai ieftina decat achizitionarea unui telefon nou, dar este important sa verificati daca schimbarea acesteia este posibila si daca mai merita sa investiti in ea.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des