Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Atentie la aplicatii si cum le instalati in Google Play

Published

on

Am primit un mail interesant, o persoana s-a lovit de o problema. In necunostinta de cauza, a fost taxata cu suma de 64 de lei. Nu este o suma mare, insa sa platesti pentru o aplicatie si lunar, fara sa vrei, este deja cam mult.

Deja stim ca nu toate aplicatiile din Google Play sunt gratuite. Nimic rau pana acum, cine vrea sa plateasca, plateste. Cine nu vrea, nu plateste.

Dar, ce se intampla in momentul in care platesti fara sa vrei? Sunt mai multe modalitati de plata in interiorul platformei Google Play. Prin card, sau prin intermediul operatorului de telefonie mobila.

Advertisement

Mai exact, in cazul in care ai platit prin intermediul operatorului de telefonie mobila, costul va aparea pe factura curenta. In cazul de fata, este vorba despre Orange. A nu se intelege ca cei de la Orange au o vina in toata aceasta discutie, exclus asa ceva.

Persoana care mi-a trimis acest mail, a instalat aplicatia Testfoni. Este genul de aplicatie care-ti spune cu ce vedeta semeni, ce fel de coafura iti sta mai bine, ce stil vestimentar ti se potriveste, cum vei arata la batranete si alte chestii de genul asta.

A instalat aplicatia si pentru a o folosi, a trebuit sa aleaga o metoda de plata. A ales direct pe factura de telefonie mobila. Aplicatia este gratuita, insa numai in primele zile. Apoi, automat, esti taxat.

Advertisement

A platit prima luna (tot fara sa vrea) si apoi, a sters aplicatia de pe telefonul mobil. Astfel, a crezut ca s-a anulat si plata lunara, cei 64 de lei. Nimic mai fals. Daca instalezi o aplicatie de acest gen si apoi o dezinstalezi de pe telefon, NU se anuleaza si abonamentul!

In cazul in care platesti prin intermediul operatorului, este mai simplu, poti primi SMS in momentul in care plata a fost efectuata. Insa, sunt cazuri in care se opteaza pentru cardul bancar si nu toti utilizatorii au setat ca sa primeasca un SMS in momentul in care au facut o plata.

Google Play

In acest mod, plata se face automat, luna de luna, poate fara sa vrei si pana cand te prinzi si anulezi. Atentie insa, abonamentul NU se anuleaza cand stergi aplicatia.

Trebuie sa intri in Google Play, sa accesezi zona de setari si de acolo, sa apesi pe abonamente. Asa vezi daca ai un abonament in derulare si tot de acolo, il poti anula!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des