Acasă Tutoriale telefon Avantaje Root Si Dezavantaje Root

Avantaje Root Si Dezavantaje Root

0

Avantaje Root Si Dezavantaje Root

Am scris pe site o gramada de tutoriale de root pentru foarte multe telefoane sau tablete cu Android dar in acest articol am sa va expun scurt si la obiect care sunt dezavantajele dar si avantajele operatiunii de root.

Ca o curiozitate, root in limba engleza inseamna radacina. Cu alte cuvinte, putem umbla “la radacina” sistemului de operare Android, in amanunt la fisierele sale. Cam asta ar insemna in definitie “root”

Avantaje root:

-In primul rand si cred ca cea mai frecventa utilizare este stergerea fisierelor si a aplicatiilor instalate de catre producator sau operatorul de retea. Jocuri si aplicatii inutile ce nu fac decat sa ocupe spatiul de stocare sau sa ingreuneze sistemul de operare.

-Apoi, ai avantajul de a instala un fisier recovery customizat, un fel de bios al telefonului/tabletei. Din acest meniu poti instala alta versiune customizata a sistemului de operare Android sau aplicatii ce se instaleaza exclusiv din meniul recovery.

-Numai daca ai acces root poti instala o versiune customizata de Android compatibila cu dispozitivul tau.

-Poti edita fisierul buil.prop prin care poti customiza sistemul de operare. De exemplu, daca telefonul tau nu este compatibil cu Google Play, in build.prop poti modifica numele telefonului. Mai exact, un telefon “no-name” poate fi vazut de catre Google Play ca un Samsung Galaxy S5.

-Am explicat ce poti face cu un telefon / tableta cu acces root mai pe larg aici si aici.

Dezavantaje root:

-In primul rand, poti pierde garantia telefonului sau a tabletei. Unele aplicatii cu care faci root iti oofera psibilitatea de a face si unroot. Dar raman “urme” si un tehnician dintr-un service daca vrea poate sa-si dea seama ca telefonul a fost rootat. Aici se poate discuta mai pe larg deoarece sistemul de operare android este open source, ceea ce inseamna oarecum ca Google ne lasa sa-l modificam fara probleme si anularea garantiei ar fi oarecum abuziva…

-Exista sanse minime dar exista ca un telefon sau o tableta sa se strice in timpul operatiunii de rootare. Este oarecum impropriu spus “se strica” deoarece sistemul de operare poate fi ulterior “resuscitat”

-Daca ai root si intervii asupra unor fisiere indispensabile sistemului de operare, acesta poate functiona ulterior imprecis si cu erori.

-Daca ai acces root, nu vei putea folosi unele aplicatii oficiale. Am patit-o cu Voyo de la Pro TV! Chiar daca am facut ulterior unroot, aplicatia mi-a dat de stire ca nu poate functiona deoarece sistemul de operare a fost candva modificat!

Cam acestea ar fi principalele avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le iei in calcul cand te hotarasti sa faci root pe o tableta sau un telefon!

Nu poti avea acces root daca una dintre aplicatiile SuperSU sau SuperUser nu sunt instalate si configurate corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.