Acasă Stiri Android Si Noutati Stergerea Datelor Personale pe Android

Stergerea Datelor Personale pe Android

0
nofollow

Stergerea Datelor Personale pe Android
O bine cunoscuta firma de securitate si antivirus pe nume Avast, a facut un experiment sa demonstreze gaurile de securitate de pe telefoanele inteligente, mai precis ce se poate extrage ca si date personale ale fostului proprietar de pe un telefon sau tableta cumparata da mana a 2-a si ca simplul “Reset / Wipe” nu este suficient.
0
Nu stiu cat din experimentul lor este marketing si cat este adevar dar tind sa le dau dreptate pentru ca oricine care are cateva cunostinte in ale calculatoarelor poate extrage fisiere sterse din memoria flash a telefonului.

Cum functioneaza memoria flash si de ce fisierele sterse pot fi recuperate ?
   Ca sa intelegeti mai bine cum functioneaza memoria flash a telefoanelor, stickurilor USB, cardurilor de memorie am sa va explic printr-un exemplu:

Imaginati-va o biblioteca cu sute de carti. Biblioteca este partitia memoriei iar cartile sunt fisierele.

   Partitiile au o zona unde sunt indexate toate fisierele stocate.
   Voi cand stergeti un fisier, sistemul sterge fisierul din index dar nu sterge si zona de memorie unde este fisierul stocat deoarece ar dura foarte mult timp (pentru un fisier de 1 GB, aprox 2-3 minute), revenind la exemplu cartea nu este aruncata de pe raft, doar stearsa din registru bibliotecii, zona respectiva de memorie va fi rescrisa cand un alt fisier ii va lua locul, deabi atunci fisierul vechi va fi cu adevarat sters.
   Uneori este nevoie de mai multe rescrieri in zona respectiva ca un fisier sa dispara complet.
samsungdata
Revenind la experimentul Avast, acestia au cumparat 20 de telefoane mobile cu Android de pe eBay si au inceput sa le purece memoria cu programe speciale de recuperare de date ca sa obtina informatii despre vechii proprietari

La finalul extractiei de pe cele 20 de telefoane, acestia au gasit:
-peste 40.000 de fotografii
-peste 1.500 de fotografii de familie cu copii
-peste 750 de fotografii cu femei in difertie stari de nuditate
-peste 250 de slefiuri din casa si cartierul vechilor proprietari
-peste 1000 de cautari pe google
-peste 750 de emailuri si mesaje text
-peste 250 de numere de telefon si adrese de contact
-identiatile complete ale vechilor proprietari
-si o aplicatie completa de ipoteca.

Omul de rand ar spune, de ce ar face noul proprietar asta, de ce l-ar interesa viata mea ? Dar nu poti stii niciodata ce intentii are noul proprietar, poate sa planuiasca o talharie in casa ta, o rapire la care sa ceara recompensa sau de ce nu furt de identitate, furt de pe carduri samd. Datele de pe vechiul telefon pot sa iti strice complet viata daca telfonul vostru cade in mainile cui nu trebuie.
1
Cum am spus anterior, stergerile si reseturile din meniul Android nu sunt suficiente, fisierele nu sunt sterse cu adevarat asa ca cei de la Avast va intreaba “V-ati da viata pe tava oricui?” si va recomanda sa instalati si sa utilizati gratuit aplicatia lor numita Avast Anti-Thieft si sa o rulati inainte sa vindeti telefonul.

Descarca Avast! Anti-Thieft de aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here