Acasă Tutoriale telefon

Busybox, aplicatie indispensabila telefoanelor ce au root facut

11

Busybox, aplicatie indispensabila telefoanelor ce au root facut – Daca ai rootat telefonul, probabil ai aflat de multitudinea de aplicatii destinate exclusiv telefoanelor cu root, care te pot ajuta la toate capitolele, de la aspectul sistemului si rezolutia ecranului, pana la management mai bun al memoriei RAM, extinderea spatiului destinat aplicatiilor, si performantele in jocuri. In acest tutorial, vreau sa vorbim despre Busybox, o aplicatie “de baza” in lumea root-ului.

Busybox nu este o aplicatie care te ajuta la schimbarea in vreun fel a sistemului , ci este un tip de framework, care ajuta alte aplicatii destinate telefoanelor rootate sa functioneze.

Busybox se poate instala simplu, prin descarcarea, instalarea si rularea aplicatiei gratuite Busybox disponibila in magazinul de aplicatii Google Play.

1 (2)

Tot ce trebuie sa facem este sa apasam Install si sa asteptam cateva momente fara sa intervenim asupra telefonului in tot acest timp:

2 (2)

Daca totul decurge bine va aparea aceasta caseta de dialog ca in imaginea de mai jos:

3 (2)

 

Busybox este acum instalat. Busybox contine applet-uri , tweak-uri pentru kernelul Linux al Androidului care perminte modificarea, in esenta, a sistemului. Vom vorbi in alte tutoriale despre aplicatii ce folosesc busybox si ce modificari pot aduce sistemului Android. Tutorial oferit de Mihai Cristian.

11 COMENTARII

 1. Ai dat doar cuțitul, fără furculiță. La ce îmi folosește informația asta dacă nu e completă? Îmi spui că ceva există și funcționează cu… Cu ce? Trebuia să pui și continuarea tot acum, nu să faci foileton pentru a face trafic.

 2. Cosmin,
  Sunt de acord cu el : nu lasa lucrurile neterminate, ca nu suntem la Isaura. Pe mine, de exemplu, ma intereseaza foarte mult extinderea spatiului de memorie dedicat aplicatiilor (1,97 GB) de pe un Samsung Galaxy S2 (am si reusit sa mai iau 2GB din restul de 12 GB doar ca Android 4.1.2 nu vedea a doua partitie iar restul era de 0 bit. Dupa ce am repus Android-ul cu un alt build (cosmote) a luat-o in considerare dar am putut sa mut aplicatiile pe a doua partitie numai cu Link2SDPlus (10lei). Nu e rea doar ca a incetinit telefonul iar uneori da blocaje si trebuie restartat dar am mai prelungit viaya acestuia cu cativa ani (altfel eram nevoit sa-mi iau un telefon cu un singur spatiu continuu de memorie, cel putin un Samsung Galaxy S3 Neo).
  Ceva de genul asta m-ar interesa…

 3. Sunt multe lucruri ce trebuiesc lamurite legate de Android, nu le pot scrie pe toate intr-un articol, asta este motivul pentru care am pus rubrica de tutoriale. Incerc sa populez acolo tot ce tine de acest aspect…

 4. De acord cu Cosmin. Aplicatia este foarte utila dar nu singura. CU ajutorul ei functioneaza alte aplicatii si sunt de acord ca este o aplicatie indispensabila.

  @ Serban. Este un fel de framework pe baza caruia merg mai multe alte aplicatii. Nu numai una, mai multe. Nu e utila singura dar nu pentru asta a fost facuta. Nu cred ca putea include si aplicatiile care folosesc BusyBox pentru ca nu e una singura. Apar aplicatii in fiecare zi.

 5. @Gomoi Șerban : daca esti pasionat de ” android ” imediat pe google cauti busybox si evrika ….cu lux de amanunte .
  @Teroristul Pasnic cauta un custom rom si o sa rezolvi problema , recomand xda-developers.com .

  @COSMIN – felicitari pentru toata munca depusa , am petrecut ore bune navigand pe androidro.ro 🙂

 6. MIMI, busybox, este folosit de alte aplicatii , precum Titanium Backup sau Rom Toolbox pentru unele functii , aplicatia in sine nu face nimic! Doar instaleaza framework-ul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.