Connect with us

Stiri despre telefoane

“Cartelele” eSIM in premiera in Romania, la Orange

Published

on

eSIM – Am pus intre ghilimele primul cuvant si am facut-o cu un motiv. Practic, noua tehnologie eSIM, ne scuteste de grija unei cartele clasice. Fie ca ne referim la SIM, Micro SIM sau Nano SIM.

Este vorba despre un embeded SIM, o “cartela” integrata intr-un telefon mobil. Mai exact, numarul de telefon si restul informatiilor necesare pentru conectarea la retea, vor fi stocate intr-un anumit profil unic, acesta se instaleaza digital, prin scanarea unui cod de activare.

O astfel de tehnologie, permite instalarea simultan a mai multor profile (mai multe numere de telefon). Acestea se pot activa direct din meniul telefonului mobil si astfel, nu mai este necesara schimbarea cartelelor SIM intre ele.

Advertisement

eSIM

eSIM

Este inca un pas catre telefoanele mobile fara niciun fel de port. Deja exista cateva modele cu Android de acest fel, ma refer la VIVO Apex si Meizu Zero. Momentan, cei de la Orange, ofera tehnologia eSIM clientilor ce folosesc un telefon produs de Apple. iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR.

Pentru a scapa de cartela traditionala, doritorii vor fi nevoiti sa se deplaseze intr-un magazin al operatorului de telefonie mobila. Acolo, vor trebui sa solicite un cod pentru activare.

Pot apela la un eSIM, cei ce au deja abonamente, dar si cei ce vor sa-si faca unul nou. Prima activare se va face in mod gratuit, apoi clientii vor fi taxati conform grilei. Este posibil ca pana la finalul acestui an, Vodafone, Telekom, dar si cei de la Digi, sa apeleze la noua tehnologie.

Probabil, in 5 ani, cartelele traditionale vor deveni de domeniul trecutului. Acest anunt, a fost facut de catre cei de la Orange, chiar in ziua in care au avut probleme destul de mari cu reteaua de telefonie mobila, dar si cu site-ul.

Advertisement

Dimineata, au avut loc secționari ale rețelei de fibra optica în județele Bistrița-Nasaud, Brașov și Mehedinți. Spre seara, problemele au fost rezolvate, inclusiv platforma orange.ro.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
11 Comments

11 Comments

 1. Anonim

  martie 27, 2019 at 19:12

  tot simul e la putere ,terminati cu prostiile voastre mai baieti .

 2. Anonim

  martie 27, 2019 at 18:25

  Orange a adus astăzi în România tehnologia “semnal less”.

 3. Anonim

  martie 27, 2019 at 18:26

  nu is primi cei de la Zapp

  • Anonim

   martie 27, 2019 at 18:51

   AI DE PULICICA LOR ASTEA SUNT FIRME DE CARTON PE LANGA ZAPP

 4. Anonim

  martie 27, 2019 at 18:32

  Cred ca tehnologia asta e mai vulnerabilă în față hacker-ilor. Deci, datele noastre vor fi în pericol.

 5. Anonim

  martie 27, 2019 at 18:49

  CAND ZAPP A FACUT ASTA ASTIA ERAU PISTOL CU APA.

 6. Anonim

  martie 27, 2019 at 18:52

  Orange cea mai slaba retea de telefonie din Romania

 7. Anonim

  martie 27, 2019 at 21:52

  Momentan doar 2 iphone-uri de ultimă generație și 2 google pixel suporta. Și 2 mâini de ceasuri

 8. Anonim

  martie 27, 2019 at 21:58

  Azi Orange mi-a transformat mi mix 3-ul in cea mai frumoasa tableta ever…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des