baterie

Unde este cartela SIM a lui Vivo APEX si clipuri de review

Unde este cartela SIM a lui Vivo APEX si clipuri de review

Vivo APEX este un telefon care ne-a surprins pe toti. A fost anuntat recent si va avea lansarea oficiala in cadrul MWC 2019, eveniment ce va avea loc in Barcelona, Spania. Lipsa butoanelor si a porturilor fac din acest telefon, unul destul de interesant. La putin timp dupa anuntul celor de la Vivo, cei de la Meizu au anuntat si ei un astfel de terminal, Meizu Zero.

Unde este cartela SIM a lui Vivo APEX si clipuri de review

Inainte de a vedea clipurile video in care putem observa telefonul in toata splendoarea sa, trebuie sa aflam si cum poate fi folosit. Nu are butoane, nu are porturi, un mister este si in jurul cartelei SIM.

Vivo APEX si eSIM

Din moment ce nu putem discuta despre o “tavita” clasica ce adaposteste o cartela SIM, ne indreptam atentia catre un nou standard, eSIM. Este un SIM electronic, practic un modul care va putea fi scris cu datele de la operatorii de telefonie mobila. Acesta va stoca toate profilele operatorilor de telefonie mobila si va fi activat numai cel pe care il vei folosi. Nu este ceva nou, se discuta despre o astfel de tehnologie, inca de la inceputul anului 2016.

Vivo APEX – difuzorul

Telefonul foloseste o tehnologie pe care am vazut-o prima data pe Xiaomi Mi MIX. Nu exista un difuzor fizic, toata suprafata telefonului vibreaza si astfel, putem purta conversatii telefonice. Exista si un dezavantaj in acest caz, sau cel putin exista in cazul lui Mi MIX. Aceasta tehnologie nu prea ofera intimitate si oricine poate auzi cu usurinta ceea ce discutam cu interlocutorul.

Vivo APEX – incarcare

Incarcarea wireless nu mai este de mult o dilema si acest telefon, o va adopta. Apare totusi un conector magnetic in partea de jos, ne gandim automat la un cablu diferit fata de cele clasice.

Unde este cartela SIM a lui Vivo APEX si clipuri de review

Vivo APEX – senzor de amprente

Acesta va fi integrat in display, dar nu numai o mica parte va avea rol de cititor de amprente. Toate suprafata ecranului se va bucura de aceasta tehnologie.

Vivo APEX – butoane

Nu exista nici butoane de volum, nici buton power. Nu este o premiera, in trecut, cei de la HTC prezentau un telefon care putea fi controlat (diferite functii) prin feedback haptic. Este suficient sa atingem o portiune din partea laterala a telefonului si astfel, vom putea controla volumul sau vom putea opri ecranul.

Vivo APEX – selfie

Camera frontala va fi motorizata, nu este o noutate pentru cei de la VIVO. Anul trecut, ei prezentau modelul Nex S, acesta era dotat cu o astfel de tehnologie.

Vivo APEX – clipuri video

Pentru moment, discutam despre un prototip si se pare ca nu va fi comercializat, cel putin nu pentru moment. Specificatiile tehnice includ un display edge to edge, un mic orificiu la baza ecranului pentru microfon, procesor Snapdragon 855, conectivitate 5G si pana la 12GB memorie RAM.