Connect with us

Cat de puternic sa fie procesorul telefonului? Avand in vedere ca procesoarele noi nu sunt lansate chiar lunar, nu cred ca este foarte mult marketing la mijloc, desi putem usor sa discutam si pe marginea acestui subiect. Mai sunt lansate versiuni customizate si speciale pentru un anumit smartphone si de multe ori, acestea aducand un spor de putere insesizabil.

In primul rand, este important sa intelegem rolul unui procesor in functionarea unui telefon. Este inima telefonului, ceea ce determina viteza cu care ruleaza aplicatiile, cat de rapid se incarca paginile web sau cat de eficient se joaca un joc.

Asadar, cu cat un procesor este mai puternic, cu atat telefonul va functiona mai bine si mai rapid. Si sa stiti ca de el se leaga calitatea sunetului, stabilitatea sistemului de operare sau a conexiunilor, tehnologiile camerelor foto, etc.

Cat de puternic sa fie procesorul telefonului? Marketing sau adevar?

Nu este ca la un calculator de birou, acolo multe componente pot fi integrate separat si schimbate la nevoie cu unele mai puternice.

Cu toate acestea, un procesor mai puternic nu este intotdeauna necesar pentru utilizatorul obisnuit. Majoritatea oamenilor folosesc telefoanele pentru activitati zilnice precum navigarea pe internet, ascultarea muzicii, vizionarea de videoclipuri sau socializare.

Cat de puternic sa fie procesorul telefonului? Marketing sau adevar?

Toate aceste activitati pot fi realizate cu succes de un procesor mediu, fara a necesita cel mai nou si mai puternic model de pe piata. Dar multi dintre noi cumparam un smartphone de lux pentru a fi la moda, nu pentru ca avem nevoie de el.

Pe de alta parte, pentru cei care folosesc telefoanele pentru activitati mai complexe, precum jocuri cu grafica intensa, editare foto sau video, sau chiar realitate virtuala, un chipset mai puternic poate fi de mare ajutor.

Numai el poate face diferenta intre o experienta placuta si una frustranta. Si la ora actuala, sunt 2 mari producator: Qualcomm si MediaTEK.

Cat de puternic sa fie procesorul telefonului? Marketing sau adevar?

Producatorii de telefoane mobile sunt in continua competitie pentru a oferi consumatorilor cele mai noi si mai bune specificatii. Se straduiesc sa demonstreze ca telefonul lor este cel mai rapid, cel mai eficient si, in esenta, cel mai bun. O parte din aceasta lupta consta in a face procesoarele mai rapide si mai puternice, chiar daca utilizatorul mediu nu are nevoie de atata putere.

Personal, cred ca raspunsul la intrebarea din titlu nu poate fi dat prea usor, desi este adevarat ca un procesor mai puternic poate imbunatati performanta unui telefon.

Este important sa intelegem propriile nevoi inainte de a decide ce chipset este potrivit pentru noi. Daca nu folosim telefonul pentru activitati complexe, ceva mediu va fi mai mult decat suficient. As mai spune ca ceva usor peste medie este suficient pentru mare partea a utilizatorilor.

Ai si putere, camere bune, sunet de calitate, etc. Deci, trebuie sa ne gandim bine inainte de a scoate banii din buzunar, mai ales daca acesta nu sunt multi, putem constata ca am platit pentru ceva de care nu avem nevoie!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!