Acasă Tutoriale telefon Cateva metode pentru localizarea telefonului pierdut, PC si mobil

Cateva metode pentru localizarea telefonului pierdut, PC si mobil

1

Cateva metode pentru pentru localizarea telefonului pierdut – Sunt destul de multe metode prin care-ti poti gasi telefonul pierdut, sa spunem ca mai putin in cazul celor furate. Metoda o poti folosi in cazul in care esti convins ca l-ai uitat pe undeva. Printr-un bar, la scoala, intr-un loc public sau pur si simplu, nu-l gasesti prin casa.

De ce nu functioneaza aceasta metoda in cazul telefoanelor furate?

Din pacate, cei ce se ocupa cu asa ceva, stiu ce trebuie sa faca. Pur si simplu il opresc si arunca SIM-ul. In acest mod, localizarea este aproape imposibila. Cel putin de catre persoanele fara prea mari cunostinte in domeniu.

Acum, ne indreptam atentia pentru situatii mai fericite, cele pe care le-am anumerat la inceputul acestui articol. Localizarea telefonului pierdut, prin casa sau prin alte zone.

Sunt 2 metode pentru localizarea telefonului pierdut:

  • Cu ajutorul calculatorului (PC).
  • Cu ajutorul altui telefon si cu aplicatia “Gasește-mi dispozitivul de la Google“. Este gratuita in Google Play si dezvoltata de Google.

PC – Metoda 1, fara locatie activata:

De regula, se aplica in cazul in care pur si simplu, il cauti prin casa si nu-l gasesti. Stim ca orice telefon, functioneaza conectat la un cont Google. Bine, il poti folosi si fara, insa nu cred ca cineva apeleaza la aceasta metoda. NU puteti aplica metoda aceasta in cazul in care telefonul este oprit.

Este si o buna metoda de a afla IMEI-ul telefonului, in cazul in care nu ai cutia sau actele originale.

1 – Pe PC, intra in browser/Google si conecteaza-te la contul tau. Apoi, apasa pe pictograma de langa imaginea contului tau:

2 – Ti se va deschide o noua fereastra, ca cea de mai jos. Apasa pe pictograma contului tau:

3 – In partea stanga, ai la dispozitie mai multe optiuni. Alege “Securitate”.

4 – Scroll in jos si vei ajunge la “Dispozitivele dvs”. Aici, ai acces la toate dispozitivele conectate la acel cont Google. Poti avea mai multe telefoane/calculatoare ce sunt conectate in acelasi timp, la acelasi cont Google.

Apasa pe “Gasiti un telefon pierdut sau furat”:

5 – In cazul in care ai mai multe telefoane conectate la acelasi cont Google, selecteaza-l pe cel pe care doresti sa-l gasesti:

6 – Apasa pe “Sunati”. Telefonul va suna cu tonul de apel pe care-l foloseste in mod normal. Chiar daca este pe mod silentios sau pe vibratii, el va suna la volum maxim:

7 – Iata ce se intampla pe telefonul mobil, “Servicii Google Play

PC – Metoda 2, cu locatie activata:

In acest caz, trebuie sa repeti pasul 6, prezentat anterior, dar trebuie sa alegi “Localizati”. De data aceasta telefonul nu va mai suna. Pe PC, vei vedea locatia exacta a telefonului.

Cu aplicatia pentru mobil:

Procedura este asemanatoare, diferenta este data de platforma. Nu vom folosi calculatorul, trebuie sa instalam aplicatia pe un telefon mobil. Si de data aceasta, trebuie sa fim conectati la contul Google. Atentie, la acelasi cont care este si pe telefonul mobil pe care incercam sa-l localizam!

Este o metoda mai simpla, nu trebuie sa parcurgem pasii de mai sus. Direct din interfata aplicatiei, poti selecta telefonul pe care vrei sa-l localizezi sau sa-l faci sa sune. Si de aici poti vedea codul IMEI, poti securiza dispozitivul sau poti sterge datele personale, in caz de furt.

“Daca dispozitivul este oprit, stergerea va incepe urmatoarea data cand va fi online”

Iata si cateva capturi de ecran:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.