baterie

Cateva trucuri și ponturi pentru telefoanele Samsung cu OneUI in 2023

Cateva trucuri și ponturi pentru telefoanele Samsung cu OneUI in 2023

Cateva trucuri și ponturi pentru telefoanele Samsung cu OneUI in 2023, mai putin conteaza versiunea interfetei pe care telefonul vostru o ruleaza. Important este sa profitati la maxim de puterea si performanta pe care o doriti si pe care ati platit-o. In acest articol, am sa va arat o serie de informatii interesante, chiar utile. Deci, fara alte introduceri inutile, sa trecem la treaba!

trucuri utile samsung 2023

Trucuri si ponturi pentru telefoanele Samsung cu OneUI in 2023

Ultra-energie pentru a economisi bateria: Acest mod poate fi activat din Setări > Baterie > Mod de economisire a energiei și poate prelungi durata de viata a bateriei pana la cateva zile.

Modul Dark pentru a reduce oboseala ochilor: Modul Dark poate fi activat din Setări > Display > Mod întunecat. Aceasta poate reduce oboseala ochilor în timpul utilizării telefonului în medii cu lumina scazuta dar ajuta si la o autonomie mai buna a acumulatorului.

Always On Display pentru a verifica tvremea, data și notificarile, dar si pentru a face ecranul telefonului mai modern atunci cand nu-l folosesti: Această funcție poate fi activată din Setări > Display > Always On Display. Ea afișează informații utile chiar și atunci când ecranul telefonului este stins. Nu-ti face griji daca ai un display Samsung AMOLED, consumul de energie este minim.

Trucuri si Ponturi samsung 2023

Bazeaza-te pe gesturi pentru a naviga si uita de butoanele invechite: Setări > Gesturi > Gesturi de navigare. Ea permite navigarea prin intermediul unor gesturi tactile, fără a fi nevoie să apeși butoanele de navigare.

Optiunea “Edge Lighting”: Aceasta va face ca marginile ecranului sa se aprinda în culorile alese atunci când primiți o notificare sau un apel si este chiar interesanta vizual. Atentie, nu functioneaza daca ai dezactivat animatiile din meniu sau din optiuni dezvoltator! Pentru a o activa, intra in Setari > si cauta “Edge”.

Folosește modul „Fără distragere” pentru a evita notificările inutile și a te concentra pe ceea ce faci. Poți accesa acest mod prin glisarea în jos a barei de notificări și selectarea opțiunii din meniul rapid.

functii samsung ascunse

„Înregistrare ecran” te va ajuta sa capturezi video ceea ce se întâmplă pe ecranul telefonului. Poți accesa această opțiune din meniul rapid, apăsând pe pictograma dedicată. Mai exact, gliseaza de sus in jos peste bara de notificari si o vei gasi acolo.

„Split screen” pentru a utiliza două aplicații în același timp, afisandu-le pe ecran în mod divizat. Poți accesa aceasta funcție prin apasarea și menținerea apasata a butonului care iti arata aplicatiile ce ruleaza in fundal. Daca utilizezi gesturile inteligente, trage in sus din partea de jos a ecranului si mentine putin apasat pe o anumita aplicatie.

Personalizează bara de navigare: Poți personaliza bara de navigare pentru a include butoane suplimentare sau pentru a schimba ordinea butoanelor. Accesează setari > Display > Bară de navigare. Sau daca preferi altfel, trage de bara de notificari (de 2 ori) si apasa pe cele 3 puncte suprapuse din coltul din dreapta/sus. Apasa acolo pe “editare butoane”.

Moduri si rutine te lasa sa alegi un mod in functie de activitatea sau locul in care te afli. Setarile telefonului vor fi modificate si poti alege intre somn, cinema, condus, relaxare, exercitiu sau potiadauga un mod propriu. Intra in setari si cauta > Moduri si rutine.

Gestioneaza notificarile intr-un mod mai inteligent: Poți gestiona notificarile pentru fiecare aplicație în parte, le poti chiar opri pe cele inutile sau care te deranjeaza. Intra in setari > Aplicații > Numele aplicației > si apasa pe Notificari. In functie de aplicatie, vei avea mai multe optiuni disponibile.

trucuri și ponturi pentru telefoanele Samsung cu OneUI in 2023

Utilizați funcția de filmare în 8K (daca telefonul permite) pentru a obține imagini și clipuri video de înaltă calitate. Accesati aplicatia de camera -> Modul video -> Setari -> Rezoluție video.

Pune un widget cu pedometru! Daca telefonul tau are pedometru si Samsung Health, tine apasat pe ecranul principal (intr-o zona libera), cauta Samsung Health, alege pedometrul, customizeaza si editeaza widgetul si gata. De acum, vei stii in orice moment cati pasi ai parcurs!

Foloseste Samsung DeX: Aceasta funcție îți permite sa transformi telefonul tau Samsung într-un computer desktop prin conectarea acestuia la un monitor, un mouse sau tastatura. Poți activa Samsung DeX din setari > Dispozitive conectate > Samsung DeX.

Folosește aplicația “Galerie” pentru a face cautari rapide in fotografiile tale. Aplicația poate detecta automat obiecte, oameni și locuri în fotografiile tale și le poate eticheta. Acest lucru îți va permite sa gasești mai ușor anumite fotografii și să le organizezi mai eficient. Intra in galerie > apasa pe lupa din partea dreapta/sus si vei descoperi ceva nou!