baterie

Ce sa stergi imediat din telefonul mobil

Ce sa stergi imediat din telefonul mobil

Ce sa stergi imediat din telefonul mobil – Discutam in acest articol despre tot felul de aplicatii pe care sa le stergi chiar acum si motivul este unul singur, nu au ce cauta acolo. Poate ca da, in trecut isi aveau rostul, dar atunci, sistemul de operare nu era chiar atat de inteligent, avansat si avea functii lispa. Insa, astazi nu mai este cazul. Haideti sa trecem direct la treaba!

Optimizare a Bateriei – Desi promit sa prelungeasca durata de viata a bateriei, aceste aplicatii adesea nu fac decat sa consume mai multa energie. Sistemele de operare moderne, au deja functii integrate de gestionare a energiei si chiar invata pe parcurs!

Antivirusi – Pe platforma Android, in special, aplicatiile antivirus pot fi adesea inutile daca descarci aplicatii doar din surse de incredere, adica magazinul oficial. Mai mult, aceste titluri pot incetini telefonul si consuma resurse valoroase.

Ce sa stergi imediat din telefonul mobil

Curatarea memoriei – Acestea pretind ca elibereaza memoria RAM, dar in realitate, sistemele de operare moderne sunt destul de eficiente in gestionarea memoriei si stiu singure ce au de facut, cand sa intervina si cum sa o faca.

Folosirea acestora poate avea chiar efect invers si sa ofere o performanta redusa. Cautati in meniu, majoritatea terminalelor au deja o astfel de functie integrata.

Ce sa stergi imediat din telefonul mobil

Permisii excesive si exagerate – Orice aplicatie care cere acces la informatii personale, cum ar fi mesaje, apeluri sau date bancare, fara un motiv clar, ar trebui evitata si scoasa. Acestea pot fi adesea inselatoare care colecteaza date in scopuri neplacute.

Clone sau imitatii – Acestea nu sunt decat sunt copii ale aplicatiilor populare si sunt adesea pline de reclame invazive sau pot contine malware. Verifica intotdeauna numele dezvoltatorului si recenziile inainte de a o descarca.

Lanterne cu reclame – Desi pare inofensiv, multe vin cu o cantitate excesiva de reclame, care nu numai ca sunt enervante, dar consuma si baterie si date mobile. Si chiar au succes, chiar zeci de milioane de instalari. Sa fim seriosi, orice telefon are lanterna!

Widget-uri inutile – Chiar daca la prima vedere pot parea utile, multe widget-uri nu fac decat sa incetineasca smartphone-ul si sa consume baterie. Daca nu aduc un beneficiu real, este mai bine sa le eviti.

Ce sa stergi imediat din telefonul mobil

Launchere – Sunt colorate, atragatoare, frumoase…dar vin cu reclame la pachet. De fapt, sunt putine launchere curate in Google Play si oricum, nu prea vad de ce ai mai instala asa ceva. Poate ca in trecut isi aveau rostul, dar in 2023, toti producatorii (sau aproape toti) ofera o interfata customizabila.

Este bine sa evitati sa instalati tot ce nu provine din surse de incredere si sa nu va incarcati interfata cu chestii complet inutile. Poate ca nu veti simti nimic neplacut in prima zi, dar mai mult ca sigur, problemele apar pe parcurs.