baterie

Cati bani primesti la programul rabla pentru electrocasnice 2021

Cati bani primesti la programul rabla pentru electrocasnice 2021

Rabla pentru electrocasnice 2021 – 2021 este primul an in care reducerile se vor acorda in funcţie de noua etichetare și clasa de eficiența energetica a aparatele electrocasnice pe care vrei sa le achizitionezi. Daca nu ati aflat deja, trebuie sa stiti ca UE a schimbat etichetele energetice pentru o serie de produse electrcasnice si aceasta actualizare este una obligatorie.

Actualizarile sunt pentru: masinile de spalat rufe (inclusiv cele cu uscator), masini de spalat vase, frigidere si congelatoare. Noua etichetare vine in sprijinul clientior si usureaza eventualele comparatii cu alte produse. Conform unui proiect al Ministerul Mediului, cei care doresc sa participe la programul “rabla pentru electrocasnice” vor primi vouchere cu valori diferite in funcție de clasa de eficienta.

Valoarea suportata de stat nu poate fi mai mare de 50% din prețul produsului care va fi achizitionat. Cum anume se schimba aceasta etichetare si ce aduce nou?

Cati bani primesti la programul rabla pentru electrocasnice 2021

Scara de culori in șapte trepte va trebui mentinuta, diferenta fiind data de clasele “+”. Daca acum sunt de genul A+, A++ sau A+++, acestea vor fi inlocuite cu o scara energetica de la A la G.

Rabla pentru electrocasnice 2021

Masini de spalat rufe: 300 lei (cu noua clasa energetica A), 250 lei (cele cu noua clasa energetica B) și 200 lei (cu noua clasa energetica C), în timp ce, în prezent, este prevazuta doar suma de 300 lei pentru cele cu eficienta energetica cel puțin A++

Masini de spalat rufe cu uscator: 500 lei (cu noua clasa energetica A), 450 lei (cele cu noua clasă energetica B) și 400 lei (cu noua clasa energetica C)

Televizoare, mașini de spalat vase, frigidere, combine frigorifice, lazi frigorifice sau congelatoare: 400 lei (cu noua clasa energetica A), 350 lei (cele cu noua clasa energetica B) și 300 lei (cu noua clasa energetica C), în timp ce, în prezent, este prevazuta doar suma de 400 lei pentru cele cu eficiența energetica cel puțin A, pentru televizoare și cel puțin A++, pentru restul electrocasnicelor enumerate.