Connect with us

Tehnologia in acest domeniu a evoluat constant de-a lungul anilor, iar Wi-Fi 6, cunoscut si sub denumirea de 802.11ax este o recenta si avansata versiune a acestui standard.  Haideti sa vedem in cele ce urmeaza ce inseamna routerul Mesh Wi-Fi 6 si cum functioneaza acesta. Merita sa cumparam unul ce suporta o astfel de tehnologie, sau ramanel la cele clasice?

In primul rand, ar fi bine sa nu va zgarciti atunci cand cumparati un router, nu faceti asta zilnic si nu are rost pentru 50 de lei in plus (sau putin mai mult) sa va treziti cu o conexiune la internet slaba, instabila si care se tot intrerupe.

Un router Mesh Wi-Fi 6 nu este un simplu router, putem sa-l privim ca pe un sistem de dispozitive care lucreaza impreuna pentru a crea o retea extinsa si eficienta. Acest sistem de routere interconectate asigura o acoperire Wi-Fi consistenta si de mare viteza in intreaga locuinta sau birou, eliminand in acelasi timp zonele slabe si fluctuatiile de semnal.

Ce este un router Mesh Wi-Fi 6 si de ce sa-ti cumperi unul

Dar cum functioneaza acest sistem Mesh Wi-Fi 6?  El functioneaza prin conectarea a mai multor noduri sau puncte de acces intr-o retea unica. Aceste noduri comunica intre ele si cu dispozitivele client pentru a asigura o conexiune stabila si de mare viteza in intreaga suprafata acoperita de retea..

router wifi6 digi

De ce sa-ti cumperi un router Mesh Wi-Fi 6

  • Pentru a te bucura de o acoperire extinasa – Sistemele Mesh Wi-Fi 6 pot acoperi suprafete mari, oferind o conexiune stabila si de mare viteza in toate zonele casei sau biroului.
  • Daca iti doresti viteze rapide la internet comparativ cu generatiile anterioare de Wi-Fi, ceea ce inseamna o performanta superioara pentru streaming, jocuri si aplicatii care necesita o latime de banda mare.
  • Wi-Fi 6 imbunatateste capacitatea retelei, permitand un numar mai mare de dispozitive sa se conecteze simultan fara a afecta performanta retelei.
  • Vei avea parte de un management inteligent al traficului, sistemul poate gestiona automat traficul de date pentru a asigura o distribuire eficienta a resurselor intre dispozitivele conectate.
  • O usurinta in configurare si administrare deoarece toate routerele cu suport Mesh Wi-Fi 6 au aplicatii mobile sau interfete web pentru a simplifica configurarea si administrarea retelei.

sursa foto

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!