Connect with us

Google dezvolta o caracteristica noua pentru “Gaseste-mi telefonul” (functie deja prezenta) care va putea detecta dispozitivul chiar si atunci cand este inchis, asemanator cu ceea ce are deja compania Apple. Gigantul american lucreaza la dezvoltarea acestei noi functii, una care ar putea aparea in Android 14 si care sa se adreseze tuturor modelelor de telefoane, indiferent de producator.

Functia necesita suport hardware pentru a mentine cipul Bluetooth activat in permanenta. In prezent, exista “gaseste-mi telefonul”, dar asta necesita ca mobilul sa fie pornit. Si daca ti l-a furat cineva, primul lucru pe care-l face este sa-l inchida! La finalul anului trecut, Google a prezentat caracteristica prin care ne putem gasi telefonul Android chiar si cand acesta nu are acces la internet.

gaseste telefonul

In schimb, telefoanele iPhone sunt deja cu un pas inainte si permit utilizatorilor sa le detecteze chiar si cand acestea nu sunt raza de actiune Wi-Fi sau Bluetooth sau chiar cand dispozitivul este oprit! Este foarte posibil sa vedem ceva similar pe Android, incepand cu versiunea 14, o caracteristica extrem de utila si de ajutor.

Conform sursei, Codul sursa contine o comanda noua (HAL), numita “hardware.google.bluetooth.power_off_finder”. Potrivit observatiilor din cod, cheile retelei precalculate vor fi trimise catre cipul Bluetooth al dispozitivului, care va ramane pornit chiar si atunci cand telefonul este inchis. Aceasta functionalitate este similara cu cea a iPhone-urilor, care o folosesc de ceva vreme.

Aceasta caracteristica necesita suport hardware pentru a pastra conexiunea Bluetooth activa, in orice moment. In prezent, nu se stie daca dispozitivele actuale precum Pixel 6 si Pixel 7, vor fi compatibile cu tehnologia necesara sau daca vor fi primele care vor include asa ceva, dar exista o mare posibilitate ca telefonul Pixel 8  sa aiba suport pentru asa ceva inca de la lansare.

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!