Connect with us

Harmony OS, este numele noului sistem de operare pe care cei de la Huawei ni l-au prezentat. Nu este o alternativa la Android si nici macar un competitor. Este prea devreme sa ne dam seama ce sanse va avea pe viitor, insa putem trage macar cateva concluzii, dupa lansare.

In primul rand, asteptam un astfel de anunt. In ultima perioada, se zvonea un astfel de OS, insa nu cunoasteam denumirea exacta. Huawei a inregistat mai multe denumiri, inclusiv ARK OS sau HongMeng OS (denumirea lui Harmony in China).

Sansele lui Harmony OS Huawei, nu este competitor Android

Cert este ca la ora actuala, avem oficial un Harmony OS. Si mai cred ca daca nu ar fi avut problemele cu Google, nu ar fi lucrat cu spor la o alternativa.

Nu este destinat (numai) telefoanelor mobile, Huawei sustine ca poate fi instalat pe multe dispozitive inteligente, de la boxele Bluetooth si pana la ceasurile inteligente, autoturisme, etc. Sistemul de operare va fi lansat ca o platforma open-source, la nivel mondial pentru a incuraja descarcarea de catre cat mai multi utilizatori.

Harmony OS

Sansele lui Harmony OS Huawei, nu este competitor Android

Harmony OS

Este o idee buna cu open-source, asta inseamna ca va ajunge la alti pasionati si dezvoltatori si probabil, va putea fi portat pe alte modele de telefoane mobile, inclusiv pe cele cu Android.

Nu un telefon mobil va fi primul ce va rula acest OS. Se pare ca Huawei va prezenta in curand un televizor SMART (sub brand Honor) si acesta va fi primul dispozitiv ce va rula Harmony OS. 

Intr-o comunicat, CEO-ul grupului de afaceri pentru consumatori Huawei, Richard Yu, declara ca HarmonyOS este „complet diferit de Android și iOS”, datorita capacitații sale de a se extinde pe diferite tipuri de dispozitive. „Puteți sa va dezvoltați aplicațiile o singura data, apoi sa le distribuiți pe o serie de dispozitive diferite”.

Deși sistemul de operare va ajunge instalat pe cat mai multe dispozitive în urmatorii ani, Huawei declara ca cel putin pentru moment, intenționeaza sa continue utilizarea Android pe telefoanele sale.

Daca poate continua sa faca acest lucru, este o alta problema. Intr-o conferința de presa de dupa lansarea lui Harmony OS, Yu a spus ca situația este neclara în ceea ce privește daca Huawei mai poate folosi Android și ca inca mai asteapta un update pentru a afla acest lucru.

Deci, putem spune ca acest OS are sanse de a se face remarcat, chiar daca nu il vom vedea neaparat instalat pe telefoanele mobile!

via

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *