baterie

Ce inseamna apel WiFi? Cum se foloseste? Cat costa?

Ce inseamna apel WiFi? Cum se foloseste? Cat costa?

Ce inseamna apel WiFi? Cum se foloseste? Cat costa? – Sunt intrebari la care vom incerca sa raspundem in acest articol, lucrurile nu sunt deloc complicate si nu este mult de explicat.

Ce inseamna apel WiFi?

In mod logic, apel WiFi inseamna ca poti efectua sau primi apeluri telefonice folosindu-te de o retea wireless. Nu conteaza ca este cea de acasa, cea de la hotel sau cea de la serviciu.

Atentie insa! Nu trebuie sa se produca o confuzie. Aveti in continuare nevoie de un SIM introdus in telefon si de retea de telefonie mobila. Personal, folosesc aceasta functie pe telefonul meu compatibil cu aceasta tehnologie si sunt conectat la Orange.

Deci, in concluzie, ai nevoie de semnal 4G si de un abonament sau o cartela prepay.

Ce inseamna apel WiFi? Cum se foloseste? Cat costa?

Cum se foloseste? Teoretic, nu trebuie sa faci nicio setare, aceasta functie va fi disponibila automat pe telefonul compatibil. O poti opri sau porni, nimic mai mult:

Ce inseamna apel WiFi? Cum se foloseste? Cat costa?

Pictograma arata asa cum vedeti in captura de mai jos. Daca va aparea pana acum si nu stiati despre ce este vorba, acum stiti ca ea indica faptul ca aceasta functie este activa:

Ce inseamna apel WiFi? Cum se foloseste? Cat costa?

Cand se foloseste? Nu trebuie sa-ti faci probleme, nu este o functie care se taxeaza suplimentar, nu te va costa nimic. Este benefica in momentul in care esti intr-o zona cu semnal 4G mai slab, dar te bucuri de conexiune WiFi. Astfel, calitatea convorbirilor nu va avea de suferit.

Iata si o explicatie  din partea celor de la Orange: “La activarea funcției, pe telefon va fi presetata opțiunea Wi-Fi la nivel de conexiune preferată. Așadar, vei apela cu prioritate peste conexiunea wireless, iar dacă semnalul Wi-Fi este slab sau indisponibil, vei apela peste conexiunea rețelei mobile, inclusiv prin Apel 4G. În cazul în care dorești să activezi opțiunea “Rețea mobila preferata”, trebuie să știi că telefonul va selecta rețeaua mobilă pentru a apela (prin Apel 4G, 3G, 2G). Dacă dorești să efectuezi apeluri doar prin conexiunea Wi-Fi, selectează opțiunea “Numai Wi-Fi”. În acest caz, dacă nu există o conexiune Wi-Fi în zona, telefonul va trece pe 4G, fara a avea acces la Apel 4G.”

Cat costa un apel WiFi? Asa cum spuneam si la inceput, nu vei fi taxat suplimentar de catre operatorul de telefonie mobila. In cazul celor de la Orange, apelul efectuat prin Wi-Fi va consuma din minutele incluse în abonament, tariful este cel standard pentru apeluri de voce.

Este important de retinut ca functia nu poate fi activata daca ai scos cartela SIM din telefon sau daca semnalul este inexistent.

Ce inseamna apel WiFi? Cum se foloseste? Cat costa?

 

Sunt destul de multe telefoane compatibile, nu neaparat cele mai scumpe se bucura de aceasta functie. Daca in zona de setari iti apare optiunea de mai sus, atunci esti norocos.