Connect with us

Tutoriale telefon

Ce inseamna apel WiFi? Cum se foloseste? Cat costa?

Published

on

Ce inseamna apel WiFi? Cum se foloseste? Cat costa? – Sunt intrebari la care vom incerca sa raspundem in acest articol, lucrurile nu sunt deloc complicate si nu este mult de explicat.

Ce inseamna apel WiFi?

In mod logic, apel WiFi inseamna ca poti efectua sau primi apeluri telefonice folosindu-te de o retea wireless. Nu conteaza ca este cea de acasa, cea de la hotel sau cea de la serviciu.

Advertisement

Atentie insa! Nu trebuie sa se produca o confuzie. Aveti in continuare nevoie de un SIM introdus in telefon si de retea de telefonie mobila. Personal, folosesc aceasta functie pe telefonul meu compatibil cu aceasta tehnologie si sunt conectat la Orange.

Deci, in concluzie, ai nevoie de semnal 4G si de un abonament sau o cartela prepay.

Cum se foloseste? Teoretic, nu trebuie sa faci nicio setare, aceasta functie va fi disponibila automat pe telefonul compatibil. O poti opri sau porni, nimic mai mult:

Advertisement

Pictograma arata asa cum vedeti in captura de mai jos. Daca va aparea pana acum si nu stiati despre ce este vorba, acum stiti ca ea indica faptul ca aceasta functie este activa:

Cand se foloseste? Nu trebuie sa-ti faci probleme, nu este o functie care se taxeaza suplimentar, nu te va costa nimic. Este benefica in momentul in care esti intr-o zona cu semnal 4G mai slab, dar te bucuri de conexiune WiFi. Astfel, calitatea convorbirilor nu va avea de suferit.

Iata si o explicatie  din partea celor de la Orange: “La activarea funcției, pe telefon va fi presetata opțiunea Wi-Fi la nivel de conexiune preferată. Așadar, vei apela cu prioritate peste conexiunea wireless, iar dacă semnalul Wi-Fi este slab sau indisponibil, vei apela peste conexiunea rețelei mobile, inclusiv prin Apel 4G. În cazul în care dorești să activezi opțiunea “Rețea mobila preferata”, trebuie să știi că telefonul va selecta rețeaua mobilă pentru a apela (prin Apel 4G, 3G, 2G). Dacă dorești să efectuezi apeluri doar prin conexiunea Wi-Fi, selectează opțiunea “Numai Wi-Fi”. În acest caz, dacă nu există o conexiune Wi-Fi în zona, telefonul va trece pe 4G, fara a avea acces la Apel 4G.”

Advertisement

Cat costa un apel WiFi? Asa cum spuneam si la inceput, nu vei fi taxat suplimentar de catre operatorul de telefonie mobila. In cazul celor de la Orange, apelul efectuat prin Wi-Fi va consuma din minutele incluse în abonament, tariful este cel standard pentru apeluri de voce.

Este important de retinut ca functia nu poate fi activata daca ai scos cartela SIM din telefon sau daca semnalul este inexistent.

 

Advertisement

Sunt destul de multe telefoane compatibile, nu neaparat cele mai scumpe se bucura de aceasta functie. Daca in zona de setari iti apare optiunea de mai sus, atunci esti norocos.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
12 Comments

12 Comments

 1. Mircea

  iulie 14, 2018 at 08:14

  Folositor articol….ce să-ți spun!!!

 2. Zorro

  septembrie 21, 2018 at 21:03

  Pe vodafone nu functioneaza idiotule

 3. Adi

  octombrie 2, 2019 at 12:12

  Pai numai prostii au Vodafone. Aia au rămas în urmă rău ei nu oferă volte și vowifi.

  • Puiu

   martie 26, 2021 at 21:05

   Prost ești tu ! Am abonament Vodafone încă de la intrarea lor pe piață și sunt foarte mulțumit !

 4. orlando

  ianuarie 27, 2020 at 11:30

  Scrie ceva în descrierea telefoanelor despre wifi call?

 5. Degeaba

  februarie 17, 2020 at 01:50

  Consum de energie???

  • Valentin

   septembrie 24, 2020 at 19:54

   Teoretic, inferior apelului ttaditional in 4G. Reteaua celulara consuma mai multa energie decat wifi

 6. Elena

  martie 25, 2020 at 11:38

  Buna ziua, am S9 si nu am aceasta optiune.

 7. redfury

  aprilie 17, 2020 at 12:42

  Esti in eroare cu necesitatea existentei unei retele mobile. Treci in mod avion si asa te bucuri de vowifi. Iar cel de la Digi merge si in “roaming” poti suna din afara la costuri nationale prin wifi.

  • Valentin

   septembrie 24, 2020 at 19:56

   Confirm. Am testat si merge doar prin wifi.

 8. emanuel

  aprilie 22, 2020 at 12:35

  buna ziua am 3 telefoane S6 android 7.0 S7 android 7.0 si S7 android 8.0 pe nici unul nu apare functia apel wi-fi desi toate sunt in 4g wi-fi activat doua in orange si unul vodafone stiu ca ei nu oefra dar nu apare functia in setari /conexiuni / apel wi-fi ) am urmarit toate tutorialele si de la orange si din alte tari practic aceasta optiune nu este pe nici un telefon si nu gasesc explicatia , am dat si search in telefon apel-wi-fi dialling wi-fi si nu da nici un rezultat . pls help many tnks !

 9. Cristian

  octombrie 17, 2020 at 23:32

  Am un Xiaomi Note 9 pro și folosesc apel wifi(deci chinezăria merge)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des