Connect with us
--------

Tutoriale telefon

Test: cat de mult conteaza cablul la incarcarea telefonului?

Published

on

Cat de mult conteaza cablul la incarcarea telefonului? Daca va cumparati incarcatoare si cabluri ieftine, nu ar trebui sa va plangeti de o incarcare slaba a telefonului vostru. La fel si in cazul in care il alimentati de la portul USB al unui laptop.

Insa, am facut cateva teste cu ajutorul aplicatiei Ampere si am vrut sa vad cat de important este un cablu, calitatea lui mai ales. Chiar daca doua cabluri USB Tip-C arata identic, sunt groase si de buna calitate, veti vedea ca difera ca si performante.

Advertisement

Iata ce am testat si ce am avut la dispozitie.

 • -Cablu de incarcare USB TIP-C, gros, capete metalice, insa “no name“.
 • -Cablu de incarcare USB TIP-C, gros, capete metalice, original OnePlus 7 PRO.
 • -Charger de 5V si 5A, unul de calitate, solid, insa produs de o firma necunoscuta.
 • -Charger “WARP”, original OnePlus 7 PRO, 5V si 6A.

Initial, am crede ca este suficienta combinatia intre un charger original si un cablu “no name” si am putea spune ca pana la urma, conteaza incarcatorul si mai putin cablul.

Nimic mai fals! Pana nu am folosit strict accesoriile din cutia telefonului, nu am reusit sa am parte de o incarcare rapida, adica de “WARP Charge”. Aceasta combinatie, a fost imediat recunoscuta de telefon, dar si de aplicatia Ampere (free in Google Play). Langa iconita de baterie, imadiat apare si iconita de incarcare rapida. Chiar si in pagina principala, apare scris “WARP Charge”.

Advertisement

Iata si cateva capturi de ecran:

 • FAIL -Cablu de incarcare USB TIP-C, gros, capete metalice, insa “no name” si incarcator tot “no name”. Fara iconita “WARP” aparuta si numai 1490 mAh.

 • FAIL -Cablu de incarcare USB TIP-C, gros, capete metalice, original OnePlus 7 PRO, dar cu incarcator “no name”. Fara iconita “WARP” aparuta si numai 1290 mAh.

 • FAIL Charger “WARP”, original OnePlus 7 PRO, 5V si 6A, dar cu cablul “no name”, Fara iconita “WARP” aparuta si numai 1050 mAh.

 • WIN – Charger “WARP”, original OnePlus 7 PRO, 5V si 6A, plus cablul original. Iconita de incarcare super rapida activa (vezi foto, dreapta/sus), incarcarea super fast este recunoscuta si de aplicatia Ampere, 5110 mAh:

Deci, in cazul in care ati ramas fara accesoriile originale si aveti un telefon care suporta incarcare rapida, nu ezitati sa va cumparati aceste accesorii, insa numai cele originale si de buna calitate! Este pacat sa nu profitati de fast charge, quick charge, warp charge, pump express, sau ce tehnologie suporta telefonul vostru mobil!

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
6 Comments

6 Comments

 1. Anonim

  iulie 12, 2019 at 20:59

  5 A , curent de imcarcare ?? Foarte puțin probabil . Tehnic . Mai degrabă as acccepta valorile 1…1,5 A . Chestia asta cu warp , fast , quick , etc charging este ca Antutu . Clasamente dictate de interese obscure .

  • Cosmin

   iulie 12, 2019 at 22:06

   Nu, aici te contrazic. Am warp pe oneplus 7 pro si chiar cresc procentele bateriei vazand cu ochii. Nu e o chestie de marketing. Poate antutu este, dar asta clar nu.

 2. Anonim

  iulie 15, 2019 at 09:46

  eu am un huawei mate 20 care suporta 22.5 incarcare super-rapida. am cumparat un cablu hooco care suporta si el 5a si cu incarcatorul original merge perfect. d enotat ca inainte am incercat un cablu aukey si am avut doar fast-charge (cablu de 3a). cu alte cabluri si transferul de fisiere intre computer si telefon se bloca. cu cablurile de 5a nu am mai avut aceasta problema.

 3. Roberto SRA

  august 11, 2019 at 16:03

  Cablu de date si de incarcare plus incarcator face totul. Am a9 cu cablu furnizat si incarcatorul original incarcarea rapida merge semirapid Ș( cu un cablu de 5 ori mai scump si de 5a si usb3.0 incarcarea rapida creste la -50 la suta fata de cablu telefonului daca la cablu original incarcam rapid in app 50 minute cu noul cablu incarcarea se face in 34 minute . Deci ceea ce conteaza este incarcatorul sa poata debita 5A si cablu sa poata transporta 5A . la transfer de date nu se compara cablu usb2.0 fata de cablurile 3.0 .Cablurile 3.0 sunt net mai superioare cablurilor de generatie mai veche cum ar fi 1.1 2.0 etc. Exact ca sticurile usb sau ca hardurile sata 2 si sata 3 . Fireste trebuie sa ai si port usb3.0 sau superior dar si cablu. Un cablu 3.0 sau superior pus intrțun usb 2.0 fireste transferul se va face ca la 2.0 si un cablu 2.0 pus in usb 3.0 sau superior transferul se face ca la 2.0 (incet) P.S. Tot ce conteaza este telefon care suporta 3.0 cablu de 3.0 si laptop pc care are port 3.0 daca se indeplinesc cerintele toate se vede diferenta vizibil . Daca nu ai port 3.0 … nu mai comenta aiurea. Vezi specificatii la porturile 3.0 si detalii tehnice si vezi si la 2.0 sau 1.0 comparale testeaza corect apoi trage concluzii si dupauia comenta .

 4. Anonim

  decembrie 22, 2019 at 22:22

  Va repar telefoanele mobile dar trebuie sa le intalnim sa le vad fizic si in cateva ore le fac cy 10 lei unul platiti dupa ce il repar ai il verificati de fata cu mine adica il probati ca merge ma puteti contacta la vatacostin@gmail.com

 5. Anonim

  decembrie 22, 2019 at 22:23

  Va repar telefoanele mobile dar trebuie sa le intalnim sa le vad fizic si in cateva ore le fac costa 10 lei platiti dupa ce il repar il verificati de fata cu mine adica il probati ca merge ma puteti contacta la vatacostin@gmail.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: