Connect with us

Ce masini face LADA dupa ce a plecat Renault din Rusia, gigantul francez fiind de peste 15 ani in aceasta tara si investind 2 miliarde de dolari in AvtoVAZ, compania care se afla in spatele brandului LADA. Si chiar erau pe drumul cel bun, pana sa se ajunga la situatia actuala.

Una gri, inclusiv in domeniul auto din Rusia. Astfel, masinile au ajuns sa aiba specificatii tehnice demne de anii “90 sau 2000. Productia a fost reluata in Rusia, modelul care se fabrica acum este LADA Granta. Prin comunicatul de presa, constructorul ne vorbeste despre un model “anti-criza”, unul cu dotari minime.

Ce masini face LADA dupa ce a plecat Renault din Rusia

De subliniat ca Granta este un model de traditie in Rusia si se vinde bine de peste 10 ani de zile. Autoturismul se fabrica acum la fabrica din Togliatti, rusii fiind nevoiti sa se descurce fara Renault si fara o serie de componente importante care erau aduse din import.

Ce masini face LADA dupa ce a plecat Renault din Rusia

Asa s-a ajuns ca aceasta masina sa fie fabricata acum fara airbag-uri, fara ABS si cu motor ce respecta o norma de poluare numai Euro 2 (in trecutul recent era Euro 5)!. Se asteapta si pornirea productiei pentru popularul model Lada Niva si Vesta.

Conform sursei citate, pot fi produse mașini și fara dispozitivul de pretensionare a centurii de siguranța! Productia versiunii Granta a inceput in data de 1 decembrie 2011, autoturismul fiind fabricat pe platforma Lada Kalina. A fost si cel mai bine vandut model de mașina în Rusia din 2013 pana in 2015.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *