Connect with us

Jocuri pentru telefoane si tablete android

Cele mai bune jocuri video din România vor fi premiate la Romanian Game Awards 2024

Published

on

Romanian Game Awards revine în 2024 cu a doua sa ediție, oferind o scenă pentru recunoașterea celor mai bune jocuri video dezvoltate în România.

Gala va avea loc pe 13 noiembrie la Teatrul Odeon din București, unde vor fi celebrate realizările din industria locală de jocuri video.

Dezvoltatorii de jocuri, fie că sunt independenți, studenți sau agenții de marketing, își pot înscrie creațiile până pe 15 septembrie 2024.

Advertisement

Eligibile sunt toate jocurile și campaniile de marketing desfășurate între 1 septembrie 2023 și 15 septembrie 2024. Înscrierile se fac pe site-ul oficial al Romanian Game Awards.

Categorii de Premiere

Anul acesta, categoriile de premii au fost revizuite și actualizate de un consiliu consultativ special creat pentru eveniment. Printre categoriile de premii se numără:

  • Studioul independent al anului
  • Compania dezvoltatoare de jocuri video a anului
  • Cel mai bun proiect de co-dezvoltare
  • Cel mai bun proiect de servicii de suport
  • Cea mai bună campanie de marketing pentru un joc lansat în România
  • Cel mai bun joc studențesc sau dezvoltat în cadrul unui game jam
  • Cel mai bun element cu impact social într-un joc
  • Cel mai bun joc nelansat
  • Jocul românesc al anului

Pe lângă aceste categorii, RGDA va acorda și premii speciale pentru contribuții notabile aduse industriei de jocuri video din România.

După încheierea perioadei de înscriere, juriul, format din experți internaționali, va avea până pe 27 octombrie pentru a evalua și alege câștigătorii. Printre membrii juriului se numără Bobby Wertheim de la Nocturne Games, Cristian Căileanu de la Raw Fury și Philomena Schwab, fondator al Stray Fawn Publishing.

Advertisement

România găzduiește peste 200 de studiouri de dezvoltare de jocuri, cu majoritatea situate în orașe precum București, Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. Anul 2024 se anunță a fi unul plin de lansări, cu peste 25 de titluri deja anunțate. Printre acestea se numără jocuri precum Zoria: Age of Shattering, ASKA și What Have You Done, Father?.

Prima ediție a Romanian Game Awards din 2023 a fost un succes, atrăgând sprijinul comunității de dezvoltatori de jocuri din România.

Cătălin Butnariu, membru al consiliului RGDA și fondator al evenimentului, a declarat că pentru ediția din 2024 au fost aduse îmbunătățiri pe baza feedback-ului primit, inclusiv actualizarea categoriilor de premii și formarea unui juriu internațional cu experiență.

Advertisement

El a subliniat că RGA are potențialul de a deveni un eveniment de referință pentru industria locală de jocuri video.

Gala de premiere va avea loc la Teatrul Odeon și va include, pe lângă anunțarea câștigătorilor, momente de divertisment tematice și lansări în premieră pentru gaming-ul local.

Evenimentul își propune să atragă atenția publicului asupra realizărilor dezvoltatorilor de jocuri din România.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des