Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Codul QR si Codul de Bare, alicatii pentru telefoanele mobile

Published

on

Codul QR si Codul de Bare
Codurile QR (quick response = raspuns rapid) este un standard asemanator cu cel al codurilor de bare. Spre deosebire de codurile de bare clasice, QR au un format patrat alcatuit din blocuri alternative de alb si negru.

Aceste coduri sunt folosite in mare parte de comercianti in promotii si reclame deoarece pot fi scanate cu smartphoneul sau tableta si pot contine o adresa de internet sau sau un mesaj text.

Acesta este un cod QR care odata scanat duce catre adresa web a aplicaiei noastre din magazinul Google Play.
Telefoanele si tabletele cu Android nu suporta nativ functia de scanare a codurilor QR sau a codurilor de bare dar puteti gasii o multime de scannere pe magazinul Google Play.

Advertisement

Aceste scannere au capabilitatea de a citii si codurile de bare clasice formate din bare alternative negre si albe.Am sa va prezint un exemplu de utilitate ale acestor scannere. Am scanat un cod de bare de pe o sticla de Pepsi, scanerul a fost foarte rapid.

Tot ce trebuie sa faceti este sa sincronizati linia rosie orizontal cu codul de bare. Alte aplicatii vor avea alt mod de scanare, cum ar fi un simplu chenar care trebuie incadrat.

Daca scanarea a reustit, aplicatia va oferi un link cu informatii despre produsul scanat, printre care si cantitate, pret si unde il puteti gasi.

Advertisement

Puteti descarca un QR si Barcode scanner de aici !

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Anonim

    februarie 5, 2016 at 13:52

    De precizat ca telefonul trebuie sa aiba camera cu autofocus (si in cel mai bun caz blitz.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171