Connect with us
--------

Aplicatii telefoane Android

De ce aplicatia Telegram este populara si comparatie cu WhatsApp

Published

on

Aplicatia Telegram este extrem de populara in anumite regiuni, poate peste rivala WhatsApp. Insa, in Romania, momentan nu a prins atat de bine. Eu am instalat-o din curiozitate si pot sa va spun cateva pareri, sa va arat interfata si cam ce optiuni exista prin meniu.

Probabil ati vazut ca in contextul conflictului din Ucraina, multe stiri apar pe Telegram si aplicatia este citata des de catre televiziuni sau de catre redactiile online a publicatiilor ce se ocupa de stiri. Aceasta aplicatie are peste 1 miliard de descarcari in Google Play si peste 10 milioane de recenzii. In schimb, WhatsApp are mai mult de 5 miliarde de accesari si peste 150 milioane de recenzii.

Advertisement

 

Aplicatia Telegram – ce are in plus?

Una dintre principalele explicatii poate fi legata de dimensiunea mai mare in chat, aceasta ajunge pana la 200.000 de utilizatori. In comparatie, limita in WhatsApp este de numai 256 de utilizatori. Este un avantaj mare si poate functiona ca ca un site de știri, fara a fi nevoie de servere sau alte costuri suplimentare. In plus, sunt permise si distribuiri de fisiere de dimensiuni mai mari.

Advertisement

Am observat ca esti notificat de aplicatie atunci cand un prietent din agenda ta si-a instalat si foloseste Telegram, nu va trebui sa stai tu sa-l adaugi manual sau sa-l cauti. Daca o persoana (sau grup) are locatia pornita, iti arata la ce distanta este de tine.

Nu este obligatoriu sa furnizați un numar de telefon atunci cand va înregistrați si va faceti un cont in aplicatia Telegram. Anonimatul acesta poate fi pe de alta parte si o problema mai mare, expertii sustin ca exista posibilitatea de formare a unor grupuri extremiste. Aplicatia permite mai multor dispozitive sa foloseasca același cont (verificat prin SMS) și mai multe conturi pe același dispozitiv.

Advertisement

Proprietarii de chat pe grupurile de Telegram pot restricționa redirecționarilesi nu exista o limita a numarului prin care un mesaj poate fi redirecționat în aplicație. Conform noilor reguli, un utilizator WhatsApp va putea trimite un singur mesaj la un moment dat, daca acest mesaj a fost deja redirecționat de mai mult de cinci ori. Asta se traduce printr-o protectie mai buna impotriva raspandirii de stiri false.

Un dezavantaj – Spre deosebire de WhatsApp, criptarea end-to-end nu este furnizata in mod implicit pe Telegram, discutiile pot fi accesate de terti. Dr Natalie Pang, sef adjunct al Departamentului de Comunicații și Media de la Universitatea Naționala din Singapore, declara ca hackerii pot folosi Telegram pentru a raspandi programe malware sau ransomware pentru a fura sau a bloca datele utilizatorilor.

Advertisement

Deci, putem spune ca aplicatia Telegram ofera o libertate mai mare si nu are atat de multe limite impuse. La prima vedere, asta poate insemna pentru unii o oportunitate mai mare, insa una ce trebuie tratata cu mai mare atentie. Iata si cateva capturi de ecran, observati o asemanare destul de mare cu aplicatia WhatsApp:

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: