baterie

Comandamentul special anti ȚEPE de Black Friday

Comandamentul special anti ȚEPE de Black Friday

Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) face un anunt surprinzator. Ei anunţa infiinţarea Comandamentului Special Black Friday, unul ce are ca scop supravegherea in permanenta, 24 din 24 de ore, a ofertelor cu promoţii din perioada campaniiei, indferent de domeniul de activitate al magazinului.

Daca ma intrebati pe mine, este un anunt care vine mult prea tarziu. Nu cred ca au descoperit abia in 2021 ca multi retailer isi bat pur si simplu joc de Black Friday si se folosesc de aceasta denumire numai pentru a vinde produse care sunt reduse numai cu numele.

Asa ceva ar fi trebuit sa apara de mult timp si sa fie ceva serios. Adica verificati la punct si virgula, fara sa se inchida ochii. Iata cum suna o parte a comunicatului oficial emis de catre ANPC.

Comandamentul special anti ȚEPE de Black Friday

“Am decis înfiinţarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care au “furat startul” campaniei de reduceri. Aşa cum am spus de fiecare dată, manifestăm toleranţă zero faţă de orice abatere de le legislaţia în domeniu. Parte a campaniei “Protecţia Consumatorilor nu se negociază!”, ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălellilor”, a declarat preşedintele ANPC, Claudiu Dolot.

Eu am sperante intr-un Black Friday mai ok la eMag. Nu unul WOW anul acesta, dar unul bun. Ofertele vor fi AICI (link afiliere).

Asteptam sa vedem si rezultatele, suntem cam obositi numai cu anunturile. Si sa nu uitam, in Romania, unele magazine organizeaza Black Friday indiferent de anotimp, zi sau ora. De iarna, de vara, de toamna, de primavara. Pacat este ca sunt persoane naive, acelea care se lasa influentate de stiri si articole false.

ANPC pune dispoziţia consumatorilor din toata ţara si o adresa de e-mail dedicata prin care putem semnala eventualele pacaleli. Adresa de mail este bf@anpc.ro. Aici pot fi trimise documente sau alte poze prin care sa se semnaleze anumite promotii false.